Da li je moguće savladati jednoručni zgib za trideset dana

Brendon Vilijams uvek traga za najboljim načinom da svoje telo postavi pred fitnes izazov, koji se uglavnom sastoji od tridesetodnevnog savladavanja određenih teških vežbi ili nemogućih ponavljanja...

Ovaj mladić je prethodno pred sebe postavio izazov da trenira kao gimnastičar, odrekne se šećera tokom trideset dana, pa čak izvuče jedan sat zgibova sa prslukom od gotovo 14 kilograma. Za svoj poslednji projekat, ovaj fitnes entuzijasta je odlučio da savlada zgibove sa jednom rukom.

Kako Vilijams navodi ovakva vežba može zahtevati od prosečne osobe godinu dana kako bi je savladala, ali on je sebi odredio rok od trideset dana kako bi je usavršio. Za početak, on je istražio na koji način drugi ljudi treniraju kako bi naučili da izvuku zgib jednom rukom. Kombinujući svoje kalisteničke veštine, on je kreirao trenažnu rutinu koja bi mu mogla doneti uspeh. Pre nego što je počeo sa treninzima, on je pokušao da uradi zgib pojedinačno sa svakom rukom, kako bi izmerio trenutnu snagu i mogućnosti, ali je ovo bila nemoguća misija u bilo kom slučaju.

Sledećeg dana on je startovao sa treningom, radeći zgubove sa teretom i tegovima oko svojih zglobova, nakon čega sledi odmor. Nakon prvog dana, on je već promenio je svoj hvat u neutralni kada je radio zgibove pod opterećenjem, kako bi pomogao sam sebi da odradi sva ponavljanja. Do petnaestog dana, on je i dalje osećao kao da nije došlo do preteranog napretka, tako da je odlučio da pozove profesionalnog penjača i kolegu jutjubera, Magnusa Midtboa, kako bi mu dao neki savet.

Penjač je postavio pitanje Vilijamsu vezano za deo koji ga najviše muči prilikom izvođenja ovog poteza, od početka do kraja. Zatim, Midtbo je sugerisao Vilijamsu da krene sa vežbama statičnog držanja na jednoj ruci. Odatle - od držanja pod uglom od devedeset stepeni i dostizanja ponavljanja od deset sekundi, on bi trebalo da krene da radi na negativnim zgibovima.

Ovo je bio ključ, dok Vilijams takođe dodaje da je dodavanje zgib strelca njegovim treninzima takođe pomoglo, tako da je tridesetog dana već bio spreman da testira svoju snagu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group