Loša ishrana i prekomerni rad doveli su jednog čoveka do ivice ponora

Skot Ros iz Dunmova, u Eseksu, tvrdi da su mu dugi radni dani i godine nezdrave ishrane donele mnogo problema u životu, praćenih kilažom koja se polako gomilala, tako da je četrdesetosmogodišnji čovek na kraju završio sa gotovo 125 kilograma...

Međutim, ovaj otac dvoje dece, nedavno je uspeo da potpuno preokrene svoj život i vrati se u formu, zaboravljajući na brzu hranu, okrećući se zdravijem načinu života i regularnim vežbama. Nakon svega devedeset dana, Skot je bukvalno svukao svoju kilažu i sada je težak oko 82,5 kilograma i poseduje isklesani siks-pek na svom stomaku. Osvrćući se na svoj nekadašnji izgled, Skot je izjavio: "Jedva da se mogu prepoznati na fotografijama sa letovanja, osećao sam se toliko nesrećnim zbog svoje pojave".

"Iznajmio sam kajak kako bih izašao na pučinu sa svoja dva sina, stara petnaest i četrnaest godina, a nakon pet minuta ja nisam mogao da dođem do daha. Ovo je bilo zaista šokantno jer sam u prošlosti uvek bio u kondiciji i osoba spremna za sportske aktivnosti, igrajući ragbi tokom odrastanja. Kada sam se vratio u stan, jednostavno više sebe nisam prepoznavao u ogledalu, tako da sam odmah doneo odluku da nešto u ovom životu moram promeniti i da se moram vratiti na staro."

Skot tvrdi kako je počeo da svoje telo pretvara u balon nakon što je osnovao privatnu turističku kompaniju 2018. godine, provodeći po četrnaest sati dnevno za stolom i daveći se u prerađenoj hrani. Nakon što je preturao po fotografijama sa letovanja, on je odlučio da batali lošu ishranu i počne sa regularnim treninzima, koji su u roku od tri meseca uključivali posebne fitnes i dijetalne planove, praćene napornim vežbama tokom četiri dana u nedelji.

"Moja originalna namera je bila da skinem kilažu na stotku, ali nakon ovih devedeset dana primetio sam da se pojavljuju siks-pekovi i jednostavno nisam želeo da odustanem. Nastavio sam da težim ka vitkoj figuri i definisanju mišića, tako da sam nakon devet meseci izgledao kao što možete videti danas i stigao na 85 kilograma." Pored treninga, Skotova dijeta izgleda potpuno drugačije od onoga što je jeo nekoliko godina ranije, ali kako sam priznaje, on i dalje uživa u čudnim poslasticama.

"Veći deo moje današnje ishrane zasniva se na visokim nivoima proteina, zeleniša kao što je kvinoja i braon pirinač, praćen zdravim mastima nalik avokadu i ekstra devičanskom maslinovom ulju. Čak sam isprobao i brojne nove vegetarijanske i veganske obroke, o kojima ranije ne bih ni sanjao. Kada vam postane komforno, jednostavno je moguće održavati ovaj životni stil sa lakoćom, ali vikendom volim da se počastim nešto drugačijom hranom i uživam u poslasticama kao što su pica i vino."

Povrh svega, Skot tvrdi da je celokupan njegov uspeh imao kombinovano dobar uticaj na njegovo mentalno zdravlje takođe, dodajući: "Vaši nivoi energije su daleko zdraviji, tako da sam veoma retko pod stresom. Tokom lokdauna održavao sam svoj fokus i nikada nisam poklekao i upao u prokletstvo i sivilo čitave situacije, jednostavno korigujući tok misli i fokusirajući se na stvari koje mogu kontrolisati, radije nego na one koje su van mog domašaja".

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group