Fitness - Vežbe

Najteža PLANK vežba koja će vam pokazati koliko ste izdržljivi

Ako uspete da izdržite 30 sekundi, onda vam svaka čast...

Plank ili izdržaj u skleku je sjajna vežba koju preporučuju mnogi fitnes stručnjaci.  Ovo je jedna od najpopularnijih i najefektivnijih vežbi za abdominalni deo vašeg tela. Pored abdomena, ova vežba utiče i na veliki broj drugih mišića, pa će vaše ruke, ramena i noge takođe biti pod velikim naporom. Ako duži vremenski period ostanete u skleku, osetićete kako i drugi mišići počinju da se aktiviraju, pa ćete od ove stacionarne vežbe dobiti pravi trening.

Kako se radi izdržaj u skleku. Treba da legnete na zemlju i da se ispružite, a zatim da se oslonite o pod na vaše podlaktice i da u uspravljenom položaju pokušate da izdržite što duže. Posle nekoliko sekundi osetićete kako vaše telo gori i kako vam se svi mišići umaraju.

Međutim, fitnes treneri su pronašli još efikasniji način planka koji je dosta naporniji i koji će vas umoriti za samo par sekundi. Potrebno je da se iz normlanog planka zgrčite i da vaše kukove podignete u vis. Tako ćete kontrakovati mišiće u abdomenu koji će onda raditi pod većim naporom i koji će se bolje razvijati. Ovakav plank ima veći uticaj na vaše mišiće, ali je takođe i dosta teži, pa smo sigurni da u ovom izdržaju nećete uspeti da izdržite ni 30 sekundi.

Foto: http://www.businessinsider.com

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group