Honda predstavlja svoju redizajniranu liniju mlaznih aviona

Kompanija Honda predstavila je svoj novi Elite S model, redizajniranu verziju popularnog HondaJet aviona, koji dolazi sa povećanim maksimalnim uzletnim kapacitetom tereta, usavršenom avionikom i novom eksterijernom šemom boja...

Japanski brend je proučavao male biznis mlaznjake još od osamdesetih godina, sa originalnim konceptom HondaJet modela kreiranim 1999. godine. Ova letelica konačno je dobila FAA sertifikacije 2015. godine i kompanija je od tada isporučila 150 jedinica. Sa Elite S modelom, proizvođač želi da njihovi avioni postaju još privlačniji svim tržištima koja tragaju za malim poslovnim mlaznjacima.

Prilikom virtuelnog predstavljanja, Honda Aircraft Company i njen izvršni direktor Mišimasa Fudžino izjavili su da redizajnirani avioni dolaze kao sledeće izdanje HondaJet linije kako bi obezbedili veće operacione kapacitete. "Kao rezultat inovativnog dizajna i inženjeringa na novim Elite S modelima, ponovo je moguće postaviti nove standarde u poslovnoj avijaciji", izjavio je direktor.

Honda je povećala maksimalnu kilažu prilikom uzletanja za 90 kilograma, što može biti korisno kako bi se smestio dodatni putnik ili više prtljaga. Fudžino je dodao da nova letelica može putovati za 120 nautičkih milja brže ukoliko se kupci ne opredele za dodatni tovar. Japanski brend je takođe poboljšao avionike sisteme dodavanjem novih karakteristika svojoj Garmin G3000 platformi.

FAA DataComm i ACARS menjaju tradicionalne glasovne komande sa tekstualnim porukama kako bi popravili čistoću i efikasnost komunikacija. Dodatno, novi avion dobija nešto što se zove Advanced Steering Augmentation System (ASAS). Kompanija tvrdi da je on namenjen redukovanju rada pilota i poboljšavanju bezbednosti misija u specifičnim vremenskim uslovima.

HondaJet Elite S modeli takođe predstavljaju nove ekskluzivne šeme boja dostupne u Gunmetal, Luxe Gold i Deep Sea Blue tonovima. Elite S avioni biće dostupni od ovog juna sa baznom cenom od 5,4 miliona dolara, što je skok u poređenju sa baznom cifrom od 5,25 miliona sa kojom su ovi mlaznaci originalno predstavljeni 2018. godine.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group