84 godine star Japanac oborio lični rekord najstarijeg profesionalnog bodibildera

Stariti ne znači predati se i prekinuti sa svim stvarima koje čine da se osećate živim, vitalnim i zdravim, a Tošisuke Kanazava je prava inspiracija i dokaz svega toga...

Osamdesetšestogodišnji japanski bodibilder nedavno se takmičio u zvaničnom bodibilding šampionatu ove zemlje i oborio je svoj lični rekord najstarije osobe koja je to ikada učinila u Japanu.

Kanazava, koji živi u Hirošimi, pojavio se u svom šezdeset i osmom zvaničnom šampionatu u Osaki i borio se protiv ostalih učesnika koji su dosta mlađi od njega. Ovo je druga godina zaredom da se on takmičio u Japanu i iza sebe poseduje dve titule. Iako Kanazava nije stigao u finalnih dvanaest, on nije bio razočaran, već veoma zahvalan na pruženoj prilici da učestvuje. „Nadam se da mogu stići do srca drugih zbog izazova u koje se upuštam čak i u ovim dubokim godinama“, izjavio je Kanazava.

Kanazava se zvanično takmiči u bodibildingu od dvadesete godine i osvojio je šampionat Japana po prvi put četiri godine kasnije. U dvadeset i sedmoj godini on je osvojio svoju drugu Mister Japan titulu, dok je u trideset i četvrtoj odlučio da mu je dosta i penzionisao se. Međutim, on se vratio bodibildingu pre pedesete uz veliku podršku i nagovor svoje žene, jer je postao sklon zdravstvenim problemima.

Kako je sam Kanazava naveo, seća se da je ništa nije učnilo srećnijom od njegovih pobeda, tako da se zbog toga vratio svojim treninzima, organizovao ishranu i ponovo počeo da se takmiči. Prestao je da puši i pije, smanjio je meso i ribu, vrativši se obrocima koji se primarno sastoje od pirinča, fermentovanih zrna soje i miso supe sa jajima, koji su pratili njegovih tri sata u teretani svakodnevno. 

Sa pedeset i sedam godina, Kanazava je osvojio Masters šampionat za bodibildere starije od četrdeset godina i bio je šampion Japana ukupno petnaest puta. Tokom 2016. godine, on je stigao do šestog mesta na svetu u klasi bodibildera starijih od šezdeset i pet godina, zaslužujući specijalnu medalju za najstarijeg takmičara.

Legendarni fitnes fanatik ne planira da se penzioniše u skorije vreme i želi da ostane u takmičarskom segmentu najmanje još četiri godine. On je završio na drugoj poziciji u trideset i četvrtom izdanju Japan Masters šampionata održanom u Hokaidu prošlog avgusta i nakon toga je pozvan da učestvuje u svetskom šampionatu koji će se u novembru održati u Španiji.

„Još uvek nisam ni blizu finiš linije. Bitno je održavati lične ciljeve i preuzimati izazove bez obzira na to koliko godina imate“, zaključio je Kanazava. „Želim da postavim primer svim drugim dekicama i bakicama na svetu živeći zdravo i agilno do stote.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @toshisuke.kanazawa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @toshisuke.kanazawa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @toshisuke.kanazawa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @toshisuke.kanazawa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @toshisuke.kanazawa

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group