Ako nosite patike za trčanje u teretani odmah prestanite

Više slika

Više slika

Ako tegove podižete u patikama za trčanje, možete se ozbiljno povrediti...

Čini nam se da su patike za trčanje postale višenamenske patike koje se koriste za trčanje, ali i za druge aktivnosti. Možemo čak reći da su ove patike postale i deo lifestyle-a i svakodnevnih kolekcija pa ćete videti sve više žena i muškaraca koje ove patike nose kada izlaze u noćnu šetnju.

Pošto imaju prvenstveno zadatak da pomognu pri trčanju, mnogi ih doživljavaju kao sportske patike koje mogu pomoći pri svim sportovima. Zbog toga oni koji posećuju teretanu često treniraju u ovim patikama. Ako ste i vi jedan od tih ljudi, onda momentalno prsetanite da nosite ove patike jer se možete ozbiljno povrediti.

Ako se vaš trening svodi na kardio trening i trening pokretljivosti, onda ste uredu u ovim patikama, ali ako dižete velike i teške tegove, onda morate kupiti adekvatnu obuću.

Patike za trčanje su mekane, lagane i ne pružaju dovoljno čvrst oslonac koji vam je potreban kada dižete tegove. Vaši zglobovi moraju da budu učvršćeni, a vaša stopala moraju da budu na čvrstoj podlozi, a to ove patike nikako ne pružaju. Zbog toga može doći do ozbiljnih povreda ako velike težine dižete u ovim patikama.

Za podizanje tegova se potrudite da nađete patike koje su čvrte, koje su tvrde i koje dobro pridržavaju vaše zglobove. Jedino ćete na taj način izbeći povrede i samim tim ćete povećati vaš učinak u kada budete radili ove vežbe.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group