Najprljavije stvari u teretani

Više slika

Više slika

Najnovija istraživanja su pokazala da je teretana prljavija od toaleta?!?

Kada idete u teretanu, verovatno ne razmišljate o tome da je to prljavo mesto na kome se nalazi veliki broj bakterija. Mnogi uopšte ne razmišljaju i ne doživljavaju teretanu kao prljavo mesto, ali kada malo bolje razmislite, svhvatićete da je to sasvim logično. Ogroman broj znojavih ljudi znači da se bakterije tu razmnožavaju kao lude, a činjenica da neke sprave delite sa svim tim ljudima je prosto užasavajuća.

Naučnici su se upravo pozabavila ovim pitanjem i htela da utvrde koliko su zapravo teretane prljave i da li svaki put kada u njih kročimo rizikujemo da se razbolimo. Rezultati će vas sigurno šokirati. Testirane su mnoge teretane, od kojih su neke proglašene i najboljim teretanama u pojedinim gradovima, a posebno su testirani i različite sprave i tegovi. Utvrđeno je da su teretane izuzetno prljave i da tegovi sadrže ogroman broj bakterija.

Najobičnije bućice koje verovatno hiljadu puta koristite zadrže 362 puta više bakterija nego sedište WC šolje, što je užasavajuća pomisao. Pored tegova, najprljavije stvari u teretani bile su bicikl, traka za trčanje i strunjače. 70 % bakterija koje su nađene na ovim spravama i opremi bile su opasne po zdravlje, što znači da mogu da dovedu do bolesti i zdravstvenih problema.

Doktori savetuju da nikako ne hodate bosi i da nikako ne dodirujete lice rukama. Obavezno sa sobom ponesite čist peškir, kao i sredstavo za dezinfekciju kako biste mogli da očistite tegove pre korišćenja. Rezervna i čista odeća je obavezna, a takođe bi bilo poželjno i da se odmah posle treninga istuširate kako bi uklonili sve opasne bakterije.

Bolesti koje se najčešće dobijaju i prenose u teretani jesu kožna oboljenja, pa zbog toga najviše pažnje obratite na vašu kožu i njenu higijenu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group