Zašto trčanje mora postati obavezni deo vaše fitness rutine?

Svi smo pomalo skeptični kada se spomene reč “trčanje”.

Potcenjujemo svoje sopstvene sposobnosti i mislimo da ne možemo to da uradimo, a u stvari - možemo. Više bola, više rezultata. Ako ste mršavi, to ne znači da ne treba da trčite. Da, trebalo bi. I vi isto možete da imate problema sa zdravljem, imate telo i možete da se ugojite. Zato je dobro da počnete na vreme da trčite kako biste održali balans. Osećaćete se dobro jer ćete se brinuti o sebi ako trčite. Nabavite patike i izađite iz svoje kuće, nije to tako teško. Kada završite sa treningom i dođete kući, bićete zahvalni sami sebi što ste to napokon uradili, ali i nama. Samo ponavljajte - nije to tako teško!

1. Dobro je za srce

Dotok krvi se u celom telu povećava za 20% dok trčimo. Ovo je posebno zdravo za neke od organa. Takođe, trčanjem se smanjuje loš holesterol, a samim tim se smanjuje rizik od dobijanja srčanog udara, visokog pritiska i moždanog udara.

2. Trčite za vaša pluća

Trčanje će održavati vaša pluća čistim i moćićete lakše da dišete. Sa ovakvom prednošću, život će vam biti bolji i lakši. Lakše disanje je korak napred ka osećanju sreće.

3. Zagarantovano gubljenje kilograma

Da li postoji bolji način za sagorevanje kalorija od trčanja? Naravno da ne. Sve zavisi od vaše težine i brzine trčanja; što brže trčite - manje ćete kilograma imati.

4. Usporeno starenje

Starenje je nešto što ne možemo preskočiti, ali ga možemo odložiti. Vežbanje je dokazan način da u tome i uspete. Trčanje je najbolji izbor koji možete da napravite. Trčite i ostanite mladi duže.

5. Uklanja depresiju

Trčanje je jedno od onih stvari koje brzo rešavaju problem sa depresijom. Tokom trčanja se oslobađa hormon endorfin, koji znatno popravlja raspoloženje. Osećajte se dobro i volite sebe.

6. Poboljšava varenje

Kretanje tela pomaže dosta u pravilnom varenju hrane. Takođe pomaže i kod apsorbovanja dobrih nutrijenata iz hrane koju unosimo tokom dana.

7. Štiti kosti

Gustina kostiju kukova i nogu se znatno povećava tokom trčanja, a pored toga pomaže kod smanjenja rizika od dobijanja oboljenja kostiju kao što su osteoporoza i artritis.

8. Bolje spavanje

San je vrlo bitna funkcija u našim životima koja može da utiče na naše rapoloženje ako nije dobar. Trčanje ne samo da će vas izmoriti i maltene oterati u krevet, već uklanja i negativna razmišljanja koja znaju da ometaju naše snove.

9. Zato što ste srećni

Sigurno ste trčali makar jednom u životu. Da li se sećate tog osećanja? Predivno. Sav stres stresete sa ramena - a taj osećaj je neprocenjiv. Plus, znati da radite nešto dobro za sebe je dovoljno samo po sebi.

10. Povećano samopouzdanje

Shvatićete da ste jaki, dobri i značajni kada ne budete hteli da odustanete. Ovo je odličan način da povećate svoje samopouzdanje i da zavolite sebe. Samo napred, nastavite tim putem!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group