Australijanac sa hroničnim bolom u ruci uspeo da obori svetski rekord u sklekovima

Kako bi oborili rekord potrebni su vam izdržljivost, priprema i fizička snaga, poznavanje ličnih granica i načina za njihovo prevazilaženje...

Danijel Skali iz Australije potpuno je zaobišao lične granice i oborio neverovatno težak svetski rekord. Ovaj atleta ušao je u Ginisovu knjigu rekorda obarajući rekord za najviše urađenih sklekova u muškoj kategoriji, sa neverovatnim brojem od 3.182 odrađena skleka, što je ujedno preko sto više od prethodnog rekorda, koji iznosi 3.054 skleka i koje je odradio australijanac Jarad Jang godinu dana ranije.

Ono što njegovo dostignuće čini još imresivnijim jeste činjenica da se Danijel bori sa veoma jakim i oštrim hroničnim bolom svaki dan. Ovaj čovek boluje od kompleksnog regionalnog sindroma bola, odnosno stanja koje je nastalo nakon što je pretrpeo prelom ruke kada je imao dvanaest godina.

Odrastanje za ovog čoveka nije bilo nimalo lako, a često nije mogao ni da izađe zbog konstantnog, gorućeg bola izazvanog ovim sindromom. Nekada bi čak završavao i u bolnici po nekoliko meseci, tokom kojih je u levu ruku primao lokalne anestetike kako bi mu olakšali patnju.

Međutim, putem fizičkih vežbi i fitnesa, Danijel je pronašao način za kanalisanje dela ovog bola kako bi izgradio izdržljivost. Stvarajući neverovatnu mentalnu i fizičku stranu, australijski atleta nastavio je da pomera granice svojih mogućnosti i obara rekorde radi skretanja pažnje javnosti na probleme koje sindrom od kog boluje sa sobom donosi.

Sa ovim drugim izazovom on je poželeo da dokaže da, čak i ako ljudi pate svakoga dana i trpe neverovatne bolove, oni ipak mogu postići sve što osmisle ukoliko u pokušaj krenu svojim srcem i unesu sav svoj napor.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group