Izdržaj u skleku – najbolja vežba svih vremena

Uz pomoć ove vežbe ćete aktivirati skoro sve mišiće u telu...

Izdržaj u skleku je jedna od najpopularnijih i najefektivnijih vežbi za abdominalni deo vašeg tela. Pored abdomena, ova vežba utiče i na veliki broj drugih mišića, pa će vaše ruke, ramena i noge takođe biti pod velikim naporom. Ako duži vremenski period ostanete u skleku, osetićete kako i drugi mišići počinju da se aktiviraju, pa ćete od ove stacionarne vežbe dobiti pravi trening.

Vežbe izdržaja će vam olakšati svakodnevno kretanje, bilo da se radi o običnim dnevnim aktivnostima ili je reč o ozbiljnijem bavljenju sportom.

Dakle, sve što treba da uradite je da ostanete u gornjoj poziciji skleka. Postoji dosta varijacija ove vežbe koja se popularno naziva PLANK, ali dve osnovne vežbe su izdržaj sa ispruženim rukama i izdržaj na laktovima. Ove vežbe su veoma zahtevne i imaju veliki uticaj na vaše telo i mišiće, pa ih možete naizmenično raditi u toku dana.

Popularan je takođe i Plank na stranu, tj izdržaj u skleku sa strane. Tu se oslanjate na jednu ruku i okrećete vaš kuk ka podu. Na taj način aktivirate jednu stranu tela koja će biti pod velikim naporom.

Mnogobrojni svetski treneri se slažu da je ovo možda i najbolja vežba koja je ikada izmišljena.

Evo šta će vam se desiti ako budete radili izdržaj u skleku svaki dan

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group