Najbolja vežba koja će vam pomoći sa bolovima u leđima i ramenima

Ako često imate bolove u ramenima i leđima, ova vežba je prava stvar za vas...

Bolovi u ramenima i leđima su česta pojava, pogotovo ako u teretani dižete velike težine i naprežete mišiće ovih delova tela. Ovi bolovi mogu da budu vrlo neprijatni, a ponekad znaju da budu dugotrajni i intenzivni, pa nas sprečavaju da nastavimo sa treningom što nikako nije dobro.

Međutim, pronašli smo vežbu koja će vam maksimalno pomoći da opustite mišiće ovih delova tela i koji će vam olakšati, a kasnije i ukloniti bol. U pitanju je vežba istezanja koja nije mnogo zahtevna i koja se radi pomoću elastične trake.

Traku zakačite za nešto i prebacite je preko svog ramena. Čučnite na vaša kolena i ruku na kojoj se nalazi traka stavite iza leđa, dok je vaša druga ruka oslonjena na pod. Sve što treba da uradite je da se okrećete ka smeru u kome vas vuče traka i da glavu podižete ka plafonu. Tako ćete istezati vašu kičmu i vaše rame, a sila povlačenja koju traka kreira će vam pomoći u tom zadataku.

Samo se potrudite da traka bude prilično zateknuta kada čučnete na kolena. U tom položaju treba da osećate kako traka vuče vaše rame i jednostavno se okrenite u tom smeru. Kasnije traku stavite na drugo rame i ponovite postupak.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group