Najbolje vežbe za biceps

Predstavljamo vam 4 vežbe koje će vam pomoći da ojačate i povećate vaš biceps...

Svi muškarci koji se bave fitnesom i idu u teretanu žele da povećaju masu svojih bicepsa. Veliki broj muškaraca želi da ima velike ruke, pa je to razlog zbog kojeg su vežbe za biceps jedne od najpopularnijih. Pre nego što krenete sa ovim vežbama, imajte na umu da su vežbe za triceps isto toliko važne i da vaše ruke neće moći da dostignu pun kapacitet, ako ne radite vežbe za triceps u istoj meri.

Vežba 1 – Barbell Curl

Ovo je sjajna vežba koju možete raditi sa bućicama ili većim dvoručnim tegom. Vežba se radi iz uspravnog položaja, tako što ruke savijate samo u laktovima i teg podižete ka grudima. Leđa moraju biti prava tokom čitave vežbe, pa izbegavajte nagla cimanja i pomeranja kako bi lakše podigli teg. Bolje je da smanjite kilažu nego da rizikujete da povredite leđa.

Vežba 2 – Incline Dumbell Curl

Ovu vežbu ćete raditi uz pomoć bućica i kosog benča. Oslonite se na kosi benč i uzmite bućice u ruke. Ruke stavite pored tela, a zatim podižite bućice ka sebi. Ruke ponovo savijajte samo u laktovima i trudite se da telom pravite što manje pokrete. Biceps je jedini mišić koji mora da se pomera za vreme ove vežbe.

Vežba 3 – Biceps Cable Curl

Ovu vežbu ćete raditi uz pomoć sajle. Dakle zaboravite na tegove i bućice, već uhvatite kabl i počnite da vučete. Ovu vežbu možete raditi na različite načine, a najpopularniji način je iz stojećeg položaja gde kabl vučete ka svojim rukama. Ruke, naravno, savijate u laktovima kako biste opteretili samo biceps.

Vežba 4 – Concentration Curls

Ovo je definitivno najpopularnija vežba za biceps. Zauzmite sedeći položaj i raširite noge. lakat oslonite na vašu butinu i bućicu spuštajte ka podu, a zatim je podignite što više ka vrhu. Slobodnom rukom se oslonite na slobodnu nogu. Ova vežba je veoma zahtevna i pomoćiće vam da se mišićna vlakna vašeg bicepsa dobro iscepaju, što znači da će on biti jači i veći.

Zapamtite: dobre rezultate ćete postići samo kada budete ravnomerno radili sve vežbe za čitavo telo i kada budete poboljšali vašu ishranu. Bez proteinskih obroka, vaša ruka će se teško povećati.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group