Plank Row - vežba koja će vas pretvoriti u snagatora

Iako postoji stotine različitih vežbi koje možete raditi u teretani, neke od njih definitivno odskaču od nekoliko osnovnih vidova treniranja...

Jedna od takvih vežbi je plank, a ona može biti korišćena kao baza širokog opsega skulpturnih pokreta, koje koriste različiti glumci tokom i prilikom priprema za filmove. Kada jednom uključite tegove u kombinaciju, mogućnosti ove vežbe postaju još veće. Danas, mi se fokusiramo na unošenje mišića ponovo u jednačinu sa "plank row" treningom.

Plank row predstavlja jedan od omiljenih poteza trenera superheroja, Dona Saladina. Fitnes ekspert je pomogao glumcima kao što su Rajan Rejnolds i Sebastijan Stan da oblikuju svoje telo akcionih zvezda, kako bi se na najbolji način pripremili za blokbastere Deadpool 2 i Avengers: Infinity War, tako da, ukoliko on preporučuje ovu vežbu, verovatno je vreme da uzmemo papir i olovku.

Posvetićete pažnju svom celom telu, kao što je očekivano od vežbe u stilu izdržaja, dok će povlačenje tegova aktivirati vaša leđa i ramena, takođe.

Prilikom odrađivanja ove vežbe, uzmite nekoliko tegova i odvojite nešto prostora kako biste se fino prostrli na podu. Zauzmite plank poziciju sa široko raširenim nogama, oslanjajući se na tegove svojim dlanovima, okrenutim paralelno jednim ka drugima. Zategnite sve mišiće kao u klasičnom skleku i fokusirajte se na pod ispod sebe.

Koristite svoje mišiće ruke kako biste podigli teg do visine ramena, zatim ga vratite na zemlju, održavajući ostatak svog tela u izbalansiranoj poziciji. Kontrolišite teret prilikom pokreta podizanja i spuštanja, a ukoliko bi trebalo da kontrolišete svoje telo i promenite položaj svoje kičme tokom podizanja, spustite kilažu tegova.

Pomešajte plank row vežbu tokom svog sledećeg treninga za leđa i izvedite tri serije od 6 do 8 ponavljanja. Pola ovog izazova sastoji se u vašoj formi i balansu, tako da ne biste trebalo da budete razočarani ukoliko počinjete sa nešto lakšom težinom.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group