Pogledajte rigorozan trening Šaolin monaha

Kako treniraju Šaolin monasi, poznati po svojim neverovatnim borilačkim veštinama…

Sigurni smo da na svetu ne postoji osoba koja nije čula za monahe Šaolina koji poznaju veštine antičkog Kung Fua. Pridržavajući se isposničkog načina života, oni stanuju u strogo čuvanim hramovima, pridržavajući se običaja koji su ostali nepromenjeni duže od 2000 godina.

Šaolin monasi su poznati po svojoj neverovatnoj izdržljivosti, disciplini i mogućnosti da izvedu akrobacije i poteze koji su naizgled neizvodivi. Mnogi ljudi su takođe željni da saznaju kako oni treniraju i kako izgleda njihov život u hramovima.

Stariji monasi, koji se dugi niz godina pridržavaju njihovih osnovnih načela, kažu da je duh jači od tela, te da baš zbog toga daju sve od sebe da ga ojačaju – prema njima, kada je duh snažan i nesalomiv, telo će to pratiti i postati takvo.

Jedna od čestih vežbi koje primenjuju početnici Šaolin učenja jeste izdržaj u širokom čučnju, dok na glavi i u rukama drže činije sa vodom. Ispod njihovih prepona se nalaze bodlje, tako da ne smeju sebi dozvoliti da posustanu i popuste, a neretko u ovom položaju provode i po nekoliko sati.

Osim toga, oni neretko vežbaju sa vodom po ekstremno hladnom vremenu, smatrajući da ovo dodatno ojačava njihovo telo, pripremajući ga za ekstremne situacije.

Treća vežba koju mladi Šaolin monasi rade jeste umakanje prstiju u užareni pesak. Svako mora da ubaci prste u pesak i da ih sadrži jednu sekundu unutra, a zatim da to isto uradi i sa drugom rukom. Na ovaj način odumiru nervni završeci u prstima, što im omogućava da podnesu, ali i da zadaju veoma jake udarce svojim šakama, pa zato sa lakoćom lome cigle, drvo, pa čak savijaju i metalne šipke.

Pogledajte ovaj kratak video klip, pa ćete videti šta je pravi ratnički trening.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group