Top 5 vežbi za snažne i tonirane tricepse

Predstavljamo vam 5 najboljih vežbi za tricepse uz pomoću kojih ćete izgledati sjajno...

Iako muškaraci većinu svog vremena u teretani provede trenirajući biceps, triceps je isto toliko važan. Ako niste znali, triceps  je veći mišić od bicepsa, pa ako želite da povećate veličinu i snagu vaše ruke, onda su vežbe za triceps neizbežne.

Postoji dosta vežbi koje utiču i razvijaju vaš triceps, ali mi vam predstavljamo 5 najboljih uz pomoću kojih ćete biti snažni i izgledati sjajno i tonirano.

5. Propadanja

Propadanja su definitivno jedna od najboljih i najpopularnijih vežbi za triceps. Ako pogledate ruke gimnastičara i drugih sportista koji neprestano rade varijacije ove vežbe, videćete da su njihove ruke neverovatne. Propadanja se mogu raditi na nekoliko načina i to je ono što čini ovu vežbu toliko sjajnom i fleksibilnom.

Propadanja na razboju su apsolutni favorit i sjajno utiču na mišićna vlakna u vašim tricepsima.  Ako vas vežbe na razboju umore, uvek možete raditi propadanja na benč klupi. Trudite da vam noge budu u visokom položaju kako biste što više opteretili vaše ruke.

4. Uski bench press

Benč je sjajna vežba za snažne i masivne mišiće ruku. Uski benč opterećuje najviše vaše tricepse, tako da ćete ovom vežbom za kratak period postići sjajne rezultate.  Za razliku od normalnog benč presa, uski benč se radi sa uskim hvatom. Ruke trebaju da budu pozicionirane na šipci tako da je razmak između njih što manji. Što je manji razmak veće opterećenje ćete vršiti na vaše tricepse.  Slobodno povećajte težinu tegova, jer ćete tako povećati masivnost vaših mišića.

3. Ležeća triceps vežba sa EZ šipkom (Skull Crusher)

Još jedna sjajna vežba koja će učiniti “čuda” sa vašim tricepsima. Lezite na benč klupu i uzmite EZ šipku. Za početak krenite sa lakšim težinama, pa posle postepeno povećavajte. Kao i kod uskog benča, hvat šipke treba da bude što uži, pa se trudite da vam ruke budu uže od širine ramena. Počnite sa ispruženim rukama i polako spuštajte EZ šipku ka vašem čelu.

2. Triceps vežba sa bućicama (preko glave)

Ova vežba je jedna od najpopularnijih vežbi za triceps i to sa razlogom.  Uz pomoć ove vežbe, vaši tricepsi biće pod velikim pritiskom i naporom, što će dovesti do velikog cepanja mišićnih vlakana i povećanja mišića. Uzmite bućicu, podignite ruku i savijajte ruku u laktu. Bućicu spuštajte preko glave i podižite ruku u uspravan položaj.

1.Triceps vežba sa kanapom (sajlom)

Ako volite vežbe sa sajlama, onda će ovo biti prava poslastica za vas. Ova vežba radite sa jednom rukom, pa ćete naizmenično menjati ruke. Stavite težinu koja vam odgovara i počnite sa vežbanjem. Sajlu vucite ka dole i trudite se da je što više povučete ka dole.Trudite se da vam lakat bude priljubljen uz vaš torzo kako biste povećali napor i tako više uticali na vaše tricepse.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group