Trening rutina kojom je Tor stekao savršenu boksersku formu

Haftor Bjernson savladao je svaki mogući izazov sa kojim se susreo u okviru svetskog Strongmen šampionata, osvojivši svako veće takmičenje, uključujući i titulu Arnold Class - tri puta, Evropskog najsnažnijeg čoveka - pet puta i titulu Najjačeg čoveka na svetu 2018. godine, ali poslednji podvig je ključan korak u sportskoj karijeri ovog čoveka...

Bjerson, visok 205,7 cm, poznatiji kao Planina - po svojoj ulozi ser Gregora Klegana u GOT seriji HBO mreže, iz mrtvog dizanja izvukao je 501 kilogram u aprilu 2020. godine. Nakon uspošnog dizanja, koje je upisano kao rekord najtežeg na svetu, Bjerson je odmah izazvao svog rivala i kolegu strongmena Edija Hala na bokserski meč. Sledeće poglavlje u njegovom životu samo što nije startovalo, tako da je pred Bjernsonom stajao zadatak da se transformiše u punokrvnog borca.

On je proveo veći deo sldeće dve godine gubeći kilažu, gradeći svoju izdržljivost i bokserske veštine kako bi ispunio svoj cilj, bio potpuno spreman za septembar 2021. godine i meč sa Halom. Bjernson je od masivnog strongmena uspeo da se pretvori u nešto vitkijeg, ali i dalje snažnog sportistu, koji je ostao potpuno razočaran kada je njegova borba odložena zbog pucanja Halovog bicepsa, nakon čega je ipak nastavio da trenira nevezano sa svim i strpljivo čeka svog protivnika nakon njegovog oporavka.

Bjerson je iskoristio ovo dodatno vreme kako bi postao kompletniji bokser: „Radim svake večeri na svojim bokserskim veštima, mojoj bokserskoj inteligenciji, kombinacijama i svemu ostalom, ne postoji ni jedna stvar na kojoj nisam radio“, izjavio je Planina MH ekipi, koja ga je srela tokom 2022 Arnold Classic takmičenja. „Ukoliko postoji jedna stvar koju mogu izdvojiti i zbog koje mi ljudi ponekada dele komplimente, jeste moj rad nogu“.

Sada, ponovo zakazani susret protiv Hala može da se odbrojava satima, a dva bivša strongmena će se konačno sresti sutra u Dubaiju, donoseći sa sobom više od dve godine javnih verbalnih prepirki, razmirica i sveukupno lošeg odnosa.

Predstavljamo vam Bokserski trening Haftora Bjersona koji je koristio za pripreme.

Zagrevanje:

Preskakanje vijače – deset do dvanaest minuta.

Bokserski drilovi:

Tehnički sparing – šest do deset rundi od tri minuta

Kondicioni trening:

Udaranje medicinkom – jedan minut, burpees – jedan minut, plank up-downs – jedan minut, skelkovi – jedan minut, intervali na bicikli – tri minuta.

Vežbe za trbušnjake:

Around the world situp – dva do tri seta od četrdeset sekundi, dobacivanje medicinkom sa partnerom – dva do tri seta od po četrdeset sekundi, bacanje medicinke iz sedećeg položaja – dva do tri seta u trajanju od četrdeset sekundi, lying partner core punch - dva do tri seta od četrdeset sekundi.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group