Fitness - Fitness saveti

Bez starca nema udarca: čovek od 55 godina u formi boljoj od klinaca

Frenk Grilo je glumac poznat po svojim odličnim akcionim ulogama i predstavlja stari kov koji se ne opušta previše...

Kapetan Amerika i MMA trener iz filma Warrior sada ima pedeset i pet godina, ali to njemu nikada ne bismo mogli da priznamo. Međutim, ukoliko pitamo Grila, on nam može reći da je ova fizička spremnost postala pravo umetničko delo kada je stigao u svoju petu deceniju.

"U vašim pedesetim godina, smatrate da je vreme da usporite", izjavio je glumac ekipi Men's Health publikacije u Kaliforniji. "Verovatno sam u životnu formu došao tek sa pedeset i dve godine, što je upravo i poruka koju želim da prenesem ljudima daleko mlađim od mene sve vreme. Ne postoje pravila, tako da je razmišljanje - što više starimo postajemo sve sporiji - potpuno pogrešno."

Za njegovu ulogu u filmu Boss Level, Grilo je radio po dva treninga dnevno, što mu je ukupno oduzimalo po četiri sata dnevno tokom priprema. Prva sesija startovala je u šest ujutru bokserskim vežbama, zatim je nastavljao sa regularnim treninzima snage.

Međutim, za Grila fitnes nije namenjen samo njegovom radnom i profesionalnom glumačkom danu. Ovaj čovek je sve svoje fizičke rutine preneo u svoju svakodnevnicu i sve vežbe koje radi poseduju specifične ciljeve - performanse i funkcionalnost. Grilo je poznat kao veliki ljubitelj borilačkih sportova i veština, bio je domaćin FIGHTWORLD dokumentarne serije na Netflix platformi, putem koje je isticao različite borilačke kulture širom sveta. Uz sve to, Grila verovatno nikada nećemo videti kako trenira na način koji se direktno ne može prevesti u boks, nalik stajanju ispred ogledala i pumpanju mišića tegovima, na primer.

"Što se tiče vežbi pred ogledalima, one su zapravo zamka za svakodnevno vežbanje bicepsa i tricepsa na regularan način kako to rade bodibilderi", dodao je glumac. Umesto toga, kada se Grilo opredeli za tegove, on se fokusira na velike pokrete mišića, nalik čučnjevima, mrtvom dizajnju i teškim vežbama za ramena i grudi.

Grilo je predstavio svoje svakodnevne rutine u svojoj bokserskoj teretani, nudeći svima savete i objašnjenja o tome kako i zašto trenira na ovaj način. Bilo da vam je pedeset godina kao i njemu, ili ste daleko mlađi muškarac koji želi da pređe na viši nivo, definitivno postoji puno toga što se može naučiti iz Grilovog pristupa.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group