Fitness - Fitness saveti

Bokserski HIIT trening

Ako imate mogućnost da trenirate uz pomoć vreće za udaranje, onda je ovo trening za vas...

Svako ko je makar 10 minuta udarao u vreću za udaranje, video je koliko je naporna i teška ova vežba. Zbog toga vam preporučujemo upravo bokserski trening uz pomoć kojeg ćete doći do željene snage i kondicije. Bokserski trening obuhvata nekoliko različitih vežbi pa ćete pored udaranja, skakati i trčati.

Pre svega treba vam vreća, par dobrih rukavica i bandažeri. Vreće se mogu naći u različitim veličinama i nisu nešto preterano skupe. Rukavice ne moraju da budu bokserske. Možete koristiti MMA rukavice sa otvorenim prstima kako bi imali veću pokretljivost prstiju. Obavezno stavljajte bandažere na vaše zglobove i šake, jer siloviti udarci mogu dovesti do povreda.

Pre nego što počnete sa udaranjem dobro se zagrejte. Uradite seriju sklekova, čučnjeva i trbušnjaka.

Trening koji ćete ispod videti zahteva od vas samo da udarate u vreću i da radite nekoliko tehnika i udaraca koji će vam omogućiti d a se izmorite,oznojite, ali i da povećate snagu i izdržljivost.

Pošto je reč o HIIT treningu,odnosno o treningu visokog intenziteta, vremena za odmor nema i zato ovaj trening traje samo 30 minuta. U klipu ćete videti kakve sve vežbe ćete raditi i na koji način ćete udarati u vreću, tako da pažljivo pogledajte trening koji nam je demonstrirao trener, Nejt Bouver.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group