Fitness - Fitness saveti

Ovaj mišić nikada ne može da se umori

Da li znate koji je to mišič koji nikada ne može da se upali, niti da se umori?

Kada pomislimo na mišiće, obično u glavi vizualizujemo, bicepse, ili mišiće grudi i stomaka, ali na našem telu postoje i drugi mišići na koje često zaboravljamo. Tako u našem telu postoji jedan zaista fascinantan mišić koji se nikada ne umara, koji nikada nema upalu i koji je najaktivniji od svih.

Da li znate koji je to mišić?

Ako ste rekli JEZIK, bili ste upravu, jer je jezik zaista neverovatan. Kada malo bolje razmislite, kada ste nekada osetili upalu jezikla, ili umor u jeziku? To samo govori koliko je ovaj mišić snažan i koliko je nadmoćniji od drugih. Pored toga što je neumoran, jezik je mišič koji se najbrže oporavlja i zaceljuje.

Istraživanja su pokazala da kada bi naši drugi mišići bili poput jezika, mi bi bili gotovo neuništivi, što samo pokazuje i dokazuje da je jezik najmoćniji mišić u našem telu.

Pored svoje snage, on nam takođe može govoriti i ukazivati na zdravstvene probleme, pa ako je jezik crven, znači da imamo srčane probleme, ako je beo onda smo dehidrirali,a ako je ljubičast, verovatno imamo probleme sa jetrom.

V.P.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group