Profesionalni saveti za snažan abdomen i savršene trbušnjake

Profesionalni kalistenik, Kris Heria, regularno deli nutricionističke i fitnes savete na svom YouTube kanalu, demonstrirajući brojne načine koji vam mogu pomoći prilikom održavanja savršene fizike...

U novom videu, Heria nam pedstavlja svoje posebne rutine na traci za trčanje koje koristi kako bi održao kardio segment svojih trening sesija, nakon čega slede vežbe za kreiranje savršenih trbušnjaka.

Ovaj čovek svoj trening počinje sa sprintovima od po petnaest sekundi praćenih sa deset sekundi sporijeg tempa, u petnaest setova. "Morate se navići na visok intenzitet, kao i to da budete u mogućnosti da nastavite bez zaustavljanja", izjavio je. "Na ovaj način takođe trenirate sebe na mentalnom nivou. Kada želite da odustanete, kada ne osećate komfor i smatrate da bi trebalo da stanete, jednostavno se opustite, smirite i dišite."

U regularnim treninzima, Heria radi 1,6 kilometara sprinta i zatim prelazi na trčanje u dužini od 4,8 ili 6,4 km. On uglavnom trči najmanje nekoliko minuta i kada počne da se zamara, spušta podešavanja trake za jedan stepen niže. "Svoju brzinu trošim prosečno. Ponekada ljudi trče brzo koliko god da mogu i kompletno se iscrpe u kratkom roku, prelazeći pravo na fazu hodanja, završavajući svoje sesije prosečnim brzinama koje su veoma niske. Mi ovde tragamo za srednjim i umereno visokim nivoima."

U ovom tempu nastavlja još oko jednog kilometra, ali konstantno menja svoju tehniku i trči u bočnim pokretima, što predstavlja stavku koju je naučio dok je radio na pokretima nogu kao bokser. "Ovo vam može pomoći tokom ojačavanja fizike, snage, pokreta", dodao je Kris.

Kada završi kardio deo, Heria nastavlja niz vežbi kojima targetira svoje pokrete na abdomen, uključujući brojne varijacije lateralnih povlačenja sa zavojem, klizanje sa točkom, podizanje nogu iz ležećeg položaja i trbušnjake na klupi sa nagibom. "Ukoliko se sve odigrava u teretani, uvek ću iskoristiti sve prednosti opreme koju ne koristim toliko često."

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group