Fitness - Fitness saveti

Vežba za savršen balans bivše UFC legende

Penzionisana UFC legenda, Džordž Sentpier, podelio je nekoliko novih fitnes izazova svojim pratiocima na instagramu prošle nedelje, a na svu sreću, ovoga puta novi snimak ne uključuje teatralne poteze u stilu Rokija…

"Izazov nedelje narode, ovo je savršena vežba za stabilnost i balans. Jednostavno želim da stojite na jednoj nozi tokom deset sekundi, zatvorenih očiju", izjavio je Sentpier u svom klipu. "Ovo uopšte nije lako, videćete."

Nakon demonstracije ovog veoma komplikovanog poteza, Senpier je pružio svojim pratiocima nekoliko saveta: "Pokušajte da raširite ruke, pomoći će vam prilikom stvaranja balansa", dodao je. "Ukoliko ste previše usko centrirani, možete otežati sebi još više."

Svako ko se muči kako bi ostao potpuno uspravno tokom ovih deset sekundi, mora znati da nije jedini. "Slepo izvođenje balansiranja na jednoj nozi veoma je teško zbog toga što se mi oslanjamo daleko više na naše vizuelno okruženje nego na istovremeno procesuiranje načina za održavanje pozicije u mraku", izjavio je fitnes direktor Men's Health publikacije i sertifikovani trener, Ebenejzer Samjuel.

"Postoji generalna ideja u fitnesu da položaj kičme prati glavu, tako da u slučaju da su vam oči otvorene i balansirate na jednoj nozi, postoje dobre šanse da ćete uvek gledati pravo ispred sebe."

Prilikom našeg zatvaranja očiju, mi odjednom gubimo sve poznate orijentire. "Naša vrsta se potpuno oslanja na mišiće kako bi pronašla stabilnost i stvorila tenziju. Ova vežba je veoma izazovna i dobra za praktikovanje", zaključio je Samjuel, dodajući da je ona takođe savršen test kada smo potpuno bosih nogu.

Tokom izvođenja izazova bosih tabana mi dodajemo težinu suštinskim mišićima nogu, što je savršen način za početak razumevanja načina na koje možemo kreirati bazu naše stabilnosti sa tri tačke oslonca. "Kada zatvorite oči, zamišljajte kako stajete na zemlju svojom petom, centralnim delom palca na nozi i malim prstom. Ovakvu postavku vezanu za tri tačke možete uvežbati putem balans testa slepog stajanja na jednoj nozi i potom je preneti u bolju, jaču poziciju čučnja i svih sličnih vežbi, takođe."

 

N.Đ.

Izvor: Men's Health

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group