Fitness - Vežbe

Mesečni trening za stomak od kamena

Za tri nedelje, vaš stomak će biti čvrst kao kamen i mišići na njemu će biti vidljivi...

Izdržaj u skleku je jedna od najpopularnijih i najefektivnijih vežbi za abdominalni deo vašeg tela. Pored abdomena, ova vežba utiče i na veliki broj drugih mišića, pa će vaše ruke, ramena i noge takođe biti pod velikim naporom. Ako duži vremenski period ostanete u skleku, osetićete kako i drugi mišići počinju da se aktiviraju, pa ćete od ove stacionarne vežbe dobiti pravi trening.

Vežbe izdržaja će vam olakšati svakodnevno kretanje, bilo da se radi o običnim dnevnim aktivnostima ili je reč o ozbiljnijem bavljenju sportom.

Dakle, sve što treba da uradite je da ostanete u gornjoj poziciji skleka. Postoji dosta varijacija ove vežbe koja se popularno naziva PLANK, ali dve osnovne vežbe su izdržaj sa ispruženim rukama i izdržaj na laktovima. Ove vežbe su veoma zahtevne i imaju veliki uticaj na vaše telo i mišiće, pa ih možete naizmenično raditi u toku dana.

Nije važno d ali ćete plank raditi na laktovima ili isptuženim rukama, ali važno je samo da ovu vežbu radite svai dan tokom mesec dana.

Dakle, evo šta treba da radite:

Prve nedelje radite plank tako što ćete u izdržaju biti od 20 do 60 sekundi.

Druge nedelje u planku budite od 60 do 90 sekundi.

Treće nedelje u planku budite od 90 do 120 sekundi.

Plank možete raditi samo jednom dnevno svakog dana, ali ako imate snage, želje i volje, onda možete raditi i par puta u toku dana i tako ćete ubrzati proces jačanja vašeg stomaka.

Foto: Business Insider

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group