Fitness - Vežbe

SEKIRA JE NAJBOLJI TEG – TRENING DRVOSEČA

Ako ste nekada cepali drva, onda znate koliko je to naporan posao, ali taj napor možete iskoristiti i tako ojačati vaše telo...

Takmičarski drvoseča, Bret Meklaud, kaže da je cepanje drva jedan od najtežih i nazahtevnijih rezultata. „ Ako odlučite da cepate drva i krenete stopama drvoseče, bićete snažni i izdržljivi baš kao sekira“. Meklaud je pokazao svoju tehniku cepanja i objasni kako ovaj trening utiče na mišiće.

Kao i svaki trening, i ovaj morate započeti laganim tempom. Za početak odaberite lakšu sekiru, jer ćete tako smanjiti težinu koju podižete. Za početak birajte manje i slabije cepanice.. Videćete da prvih nedelju dana nećete moći da držite ruke iznad ramena. Kada prebolite prve upale mišića, pređite na težu sekiru i veće komade drveta. Tek tada ćete videti šta je pravi trening drvoseča.

Naravno, tehnika je od velikog značaja. Ako nepravilno cepate drva, nećete uspeti da vaše telo dovoljno opteretite i možete se ozbiljno povrediti. Vaše noge, odnosno stopala, moraju biti u širini vaših ramena kako bi vam pružile jak oslonac. Dršku držite sa obe ruke, jednom rukom za kraj drške, a drugom rukom za vrh drške. Sekiru podižite pravo iznad glave i zamahnite. Kada kenete da spuštate sekiru, ruku sa vrha drške spuštajte ka sredini. Ako ne pocepate cepanicu iz prvog puta, podignite sekiru sa cepanicom i ponovo udarite. Ponavljajte postupak.

Vaši bicepsi, tricepsi, ramena, trbupnjaci i grudi će goreti, ali pored toga što ćete raditi mnogo dobru vežbu, bićete pravi muškarac. Istraživanja iz 2013. godine pokazala su da cepanje drva znatno povećava testosteron.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group