Skull Chrusher - sjajna ali opasna vežba za triceps

Ako želite da maksimalno opteretite, ojačate i povećate tricepse, onda radite ovu vežbu, ali budite vrlo pažljivi, jer se lako možete povrediti...

Vežbe za tricep su neophodne ako želite velike i jake ruke, ali ponekad ove vežbe znaju da dosade, jer ih nema baš puno. Zato vam predstavljamo vežbu "potisak sa čela" koja se popularno naziva Skull Chrusher, što bi u prevodu značilo lomljenje lobanje.

Ova vežba stvara veliki napor na vaše tricepse i zahteva od vas da korsitite opterećenu Z šipku. Tegove stavljajte po potrebi, ali mi vam savetujemo da birate težinu koja će vam omogućiti da podignete maksimum od 6-8 puta kako bi ste naterali mišić da bolje raste.

Ipak, kao što samo ime ove vežbe kaže, ovako se ozbiljno možete povrediti i zadobiti teške povrede glave. Ako imate slab stisak i ako ne osigurate dobro teg, on vam može pasti na glavu i povrediti vam čelo, nos i zube.

Potisak sa čela je jedna od najopasnijih vežbi koje možete raditi u teretani, pa zbog toga vodite računa i pogledajte video klip kako se ova vežba pravilno radi:

Foto: Gym Junkies

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group