Čovek izgubio 75 kilograma za 11 meseci nakon što je postao 'zavistan' od jedne vežbe

Danijel Moris - koji je bio težak 169,64 kilograma u svojoj najvećoj težini - rekao je da se 'osećao užasno većinu vremena' i da je često bio anksiozan i depresivan zbog svoje borbe sa težinom...

Pre nego što je postao šef naučnog odeljenja u školi za specijalno obrazovanje i osobe sa invaliditetom (SEND) u Nunetonu, uvek bi se brinuo 'o vidljivom znojenju prilikom ulaska u koledž ili školu'. Dok je studirao na Univerzitetu u Birmingemu, priznao je da je 'čak bio zabrinut da li će stati u klupe u učionici'. I njegov životni san da poseti SAD i pešači do Velikog kanjona izgledao je kao da se nikada neće ostvariti.

"Čitavoj toj priči je moralo biti dodato i moje mentalno stanje. Često sam se osećao anksiozno i depresivno," priznao je Danijel. "Svaki put kada bih išao negde novo, primetio bih da me ljudi tretiraju drugačije - gotovo kao da su osećali da moraju da hodaju po jajima oko mene ili da me u potpunosti izbegavaju. Bio sam gojazna osoba toliko dugo, da sam osećao da je to postalo nepromenljiv deo onoga što jesam."

Međutim, tokom svoje poslednje godine na fakultetu, Danijel je odlučio da napravi promenu. "Trebalo je da putujem po Americi nakon što sam završio svoje obrazovanje, i to je postala velika inspiracija za gubitak težine," objasnio je. "Brinuo sam se o svemu, od toga da li ću stati u sedišta aviona, do toga da li ću biti bez daha na našim planiranim pešačenjima u Velikom kanjonu."

Otkrivajući kako je izgubio težinu, Danijel je rekao: "Gubio sam oko 6.5 kilograma mesečno tokom 11 meseci moje poslednje godine na univerzitetu, tako da sam dostigao svoju ciljnu težinu pre diplomiranja. Počeo sam sa vežbanjem koje se sastojalo od šetnji, 15 minuta na statičnom biciklu i treninga snage. Vremenom se to razvilo u kompletnu rutinu, i na kraju u mogućnost da trčim na duge staze. U ranim danima, polako sam povećavao svoju distancu trčeći u intervalima od 30 sekundi. Uskoro, postao sam zavistan. Istrčao sam svoj prvi polumaraton u oktobru 2023. godine, i prošle godine sam ukupno pretrčao više od 2.000km."

Danijel se sada prijavio da učestvuje na Adidas Mančester maratonu sa svojom suprugom sa kojom je u braku pet godina, koji će se održati u nedelju, 13. aprila. „Možda zvuči previše jednostavno, ali najbolji savet koji mogu dati je da samo stavite jednu nogu ispred druge. Postavite manje i upravljivije ciljeve koji se zatim uklapaju u veći cilj i što je najvažnije – verujte u sebe," rekao je. „Stalno su me otpisivali kao jednog od tih stereotipnih velikih momaka', pa ako sam ja to mogao, svako može.”

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group