Čovek kome je trčanje pomoglo da iz karantina izađe kao pobednik

Kada je svet prešao na drigi životni režim početkom prošle godine, brojni ljudi su doživeli potpunu promenu svog dotadašnjeg žitovntog stila…

Jedan jutrjuber iz Filadelfije i student medicine Zek Hajli, takođe je bio pogođen svim novonastalim svetskim problemima i pandemijom. "Dva meseca potpunog karantina dovela su do propadanja moje forme", izjavio je. "Nisam vežbao, nisam bio u mogućnosti da idem u teretanu, jednostavno, nisam radio ništa što bi mi omogućila spoljna sredina, izbavilo me iz kućnog pritvora i pokrenulo."

Kako bi nadoknadio sve što je propustio, Zek je odlučio da svakoga jutra trči i postavio je pred sebe izazov koga će se držati narednih mesec dana.

"Posle duge stagnacije prvi dan je predstaljvao pravu borbu. Nisam znao kako da trčim brzo, gde da trčim, ili na koji način to da radim. Izgledao sam kao uvrnuti golub. Prvi dani su predstavljali pravi pakao. Bolele su me grudi, noge, celokupno telo mi se rasipalo. Naravno, svaka osoba sa kojom sam trčao bila je u mogućnosti da me ostavi u prašini."

Koristeći mobilni trenerski servis putem Nike Run aplikacije, ovaj trkač održavao je sebe motivisanim, istovremeno se terajući svako jutro da nastavi sa svojim jutranjim treningom, uprkos vremenskim uslovima i svom ličnom raspoloženju.

"Smatram da je najbolja stvar koju možete uraditi onda kada pokušavate da uradite nešto novo, da to nastavite da radite, ne prekidate i stvorite kontinuitet. Jednostavno ne znam kada se to dogodilo, ali postepeno, sa svakim danom i pretrčanim kilometrom, postajalo je sve lakše i lakše."

"Ne samo da sam trčao bolje, već sam se takođe daleko bolje osećao i počeo sam da ustajem iz kreveta sa većim elanom i nastavljam sa svojim jutranjim trčanjem. Dogodio se i taj momenat da sam došao do maksimalnih rezultata i forme, konačno uspevajući da stvorim kontinuitet. Zapravo nisam ni shvatio šta se dogodilo, niti šta je u pitanju, ali mi je postalo jasno da je osećaj sreće redovno nastavljao da se širi mojim telom iz stomaka."

Kako se njegov trkački performans poboljšavao, jutjuber je počeo ne samo da se oseća bolje fizički, već su njegove nove jutranje rutine imale i veoma pozitivan uticaj na ostale aspekte života, takođe.

"Dobra stvar jeste to što je ova nova i zdrava navika postala sastavni deo svega ostaloga što bih radio", dodao je. "Lepše spavam i lakše, nivo stresa je daleko niži i počeo sam se fokusirati na veoma važne stvari, kao što je moja porodica. Međutim, postao sam svestan pojedinih stvari koje do tada nisam smatrao važnim, nalik gledanju televizije i video igricama."

Sada kada je jednomesečni izazov gotov, Zek planira da trčanje ostavi kao sastavni deo svog životnog sitla i personalne fitnes rutine. "Prešao sam put od trčanja u trajanju od par kilometara i osećaja da je mrtvačnica jedino mesto na koje mogu otići posle toga, do svakodnevnog trčanja od gotovo deset kilometara i savršenog osećaja. Ukoliko vam ovo ne otkriva koliku moć vaše telo zapravo poseduje i promene koje možete doživeti u jednomesečnom periodu, onda jednostavno ne znam šta više da vam kažem."

N.Đ

Izvor: Men's Health

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group