Da li proteine trebamo piti pre ili posle treninga

Ovo je pitanje koje se često postavlja...

Ponovo dolazimo do teme proteina i treniranja. Svi znaju da su proteini gradivni materijal mišića, ali kada je najbolji trenutak da se proteini piju. Neki tvrde da je najbolje da se proteini popiju pre samog treninga kako bi mišići imali hranu, dok drugi tvrde da se proteini piju tek nakon treninga.

Pošto proteini deluju na mišiće tek kada su mišićna vlakna iscepana, konzumacija protiena pre treninga neće imati mnogo efekta na vaše mišiće. Zato je potrebno da proteine pijete u toku i nakon treninga, kada su vaši mišići izmoreni i kada su njihova vlakna iscepana.

Proteine tokom treninga pijte u malim količinama, kako bi se vaši mišići postepeno hranili i kako bi dobijali male energetske bombe, ali nakon završenog treninga popijte čitav proteinski šejk i na taj način ćete mišićima obezbediti da se istant nahrane i da počnu sa regeneracijom, a samim tim ćete stimulisati njihov rast  i snagu.

Pazite da ne preterate sa količinama proteina i držite se propisane količine. Takođe, proteine pijte sa vodom, jer se voda brzo vari i odmah prolazi kroz vaš probavni sistem, tako da ćete proteine sa vodom gotovo odmah dovesti do mišića i tako ih nahraniti. Ako ih budete pili sa mlekom, proteini neće biti toliko efektivni, jer će se u stomaku variti i preko 6 sati.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group