5 razloga zbog kojih treba da radite medveđe puzanje

Ovo je vežba za koju mnogi nisu čuli...

Stalno tražimo načine da vam pomognemo da vaš trening preneste i u svoj dom. Za to su potrebne vežbe koje vam neće oduzeti mnogo prostora i koje ne zahtevaju tegove i sprave. Medveđe puzanje je zbog toga savršena vežba koja će vam pomoći da vaše telo dovedete u red.

Vežba se radi na sledeći način:

Kleknite na kolena i oslonite se dlanovima o zemlju, a zatim podignite kolena i budite u puzećem položaju. Leđa moraju da vam budu prava, a kolena ne smeju da idu u stranu. Sve što treba da radite je da puzite naizmeničnim pokretima.

Mi vam predstavljamo 5 razloga zbog kojih morate da radite ovu vežbu:

1. Pokreće skoro sve mišiće u organizmu

Zbog položaja u kojem se nalazite, ova vežba pokreće gotovo sve mišiće u vašem telu. Na ovaj način ćete se za veoma kratko vreme umoriti.

2. Ima veliki uticaj na noge

Ova vežba ima veliki uticaj na nožne mišiće, što je od velike koristi pogotovo ako trenirate kod kuće, jer ste se sigurno umorili od mnogobrojnih čučnjeva.

3. Poboljšava disanje

Pošto je ovo vrlo zahtevna vežba, vaše disanje će biti otežano, pa ćete uz pomoć ove vežbe povećati i kapacitet vaših pluća.

4. Pozitivno utiče na rebra i karlicu

Ako imate karlične bolove, ova vežba će vam pomoći. Položaj u kojem se nalazite skida teret sa karlice i vaših rebara, pa ćete osetiti veliko olakšanje ako imate bolove u tim predelima.

5. Jača ramena

Pošto se oslanjate na ruke, ova vežba je odlučna za vaša ramena. Ako redovno budete radili ovu vežbu, primetićete da su vaša ramena čvršća i jača.

Pogledajte kako se pravilno radi ova vežba.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group