8 kilometara šetnje po morskom dnu sa kamenom od 20 kilograma u rukama

Postoje brojne stvari koje ljudi odlučuju da rade iz jednostavnog razloga - zato što to niko pre njih nije uradio...

Ratni veteran Mornaričkih foka, Kaj Larsen, zajedno sa bivšim marincem i vojnim instruktorom za ronjenje i preživljavanje u vodi, Donom Tranom, odlučio je da pokuša jedan veoma težak izazov pod vodom, nošenje kamena od dvadeset kilograma po okeanskom dnu na štrafti dugoj osam kilometara.

Larsen i Tran dizajnirali su svoj lični program, koji se zasnivao na pripremama za ovaj naporni izazov. On je uključivao dosta rada na disanju, uključujući statičko i dinamičko zadržavanje daha, zajedno sa podvodnim vežbama i tegovima u bazenu.

Izazov se održao na Havajima, u gotovo savršenim uslovima, gde su ova dva čoveka obeležila stometarsku deonicu koju će prelaziti napred i nazad, dok ne dostignu razdaljinu od osam kilometara. Ovaj izazov je takođe uključio i podršku spasilaca na dužnosti sve vreme i kada su sve stvari bile potpuno spremne, surovi test izdržljivosti je mogao da počne.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group