Australijanac uradio 3.206 sklekova za sat vremena zvanično oborivši svetski rekord

Jedan Australijanac oborio je svetski rekord u broju odrađenih sklekova, kompletirajući više od 3.206 ponavljanja za svega sat vremena, što je u proseku 53 svakoga minuta, odnosno gotovo jedan u sekundi...

Lukas Helmke izveo je svoju rekordnu seriju u lokalnoj brizbenskoj teretani, preuzimajući titulu od drugog Australijanca koji ju je osvojio prošle godine, ujedno četvrti put postavljajući svetski rekord u rasponu od tri godine.

Tridesetrogodišnji računovođa i otac, izjavio je za Ginisov svetski rekord da je poželeo da pruži inspiraciju svom jednogodišnjem sinu, pokazujući mu na svom primeru da ništa nije nemoguće.

Svaki sklek je morao biti besprekoran kako bi odgovarao standardima koji su potrebni za obaranje zvaničnog svetskog rekorda. Helmke je bio primoran da održava svoje telo pravim tokom podizanja, bez krivljenja kolena i struka, istovremeno dostižući ugao od najmanje devedeset stepeni u laktovima prilikom spuštanja.

Njemu je trideset i četiri skleka poništeno zbog nepravilne forme, ali je uprkos tome uspeo da prebaci onaj postavljen pre njega. Prethodni rekord držao je Danijel Skali, koji je uspeo da izvuče 3.182 ponavljanja aprila meseca prošle godine.

Dobijajući sada zvaničan sertifikat za svoj potez izveden prošlog novembra, ovaj Australijanac je na svom Facebook nalogu napisao: „Konačno se sve ostvarilo“. Helmke je izjavio za Ginisovu knjigu rekorda da mu je trebalo dve do tri godine kako bi izgradio fizičku snagu potrebnu za ovaj izvanredni podvig.

Kada u obzir uzmemo kompetetivnost u ovom polju, ostaje samo da vidimo koliko će ovaj novi rekord stajati, jer su američki mediji prošlog marta preneli da je Rob Stirling, stanovnik Floride star šezdeset godina, uspeo da izgura 3.264 ponavljanja krajem prošlog meseca, ali on tvrdi da to još uvek čeka priznanje Ginisove knjge rekorda.

Bilo kako bilo, Helmke već ima druge rekorde na umu, izjavljujući lokalnim medijima: „Ovo je samo prvi rekord koji želim da postavim među brojnim drugim rekoridma za sklekove, zajedno sa ostalim fizičkim izazovima koje imam u vidu“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group