Najednostavnija vežba za eliminaciju bola u leđima

Sve što vam je potrebno jeste vratilo i malo odvojenog vremena...

Bolovi u leđima ne moraju da se jave u slučaju povreda ili preopterećenja. Tokom vašeg života, čitav kičmeni stub počinje da se nabija i da se bukvalno skraćuje, što dovodi to doga da u kasnijim godinama života imate manje centimetara nego kada ste imali 30 godina. Uzrok ovoga jeste konstantni uticaj gravitacije koji pritiska naše telo i vuče ga ka zemlji, tako da naša kičma trpi veliki i konstantni pritisak.

Kod nekih ljudi, nabijanje kičme može biti neosetno, ali često se dešava da u poznijim godinama ljudi osete nelagodnosti i bolove u centralnim i donjim delovima leđa, što može biti prilično mučno i mukotrpno.

Zato smo odlučili da vam predstavimo vrlo jednostavnu i laganu vežbu koja će vam omogućiti da istegnete čitav kičmeni stub i da eliminišete bol u leđima.

Sve što treba da uradite jeste da se uhvatite za visoko vratilo i da visite u širokom hvatu. Zatim treba da se potrudite da stomak izbacite, a leđa uvučete dok visite i da vaša ramena maksimalno spustite ka dole. Na ovaj način ćete pokrenuti latisimus dorsi mišiće koji će povući vaš kičmeni stub, koji će se razmrdati i osloboditi težine vašeg tela, što će dovesti do momentalnog olakšanja i najverovatnijeg uklanjanja bola u leđima.

Ovu vežbu radite svakih par dana i videćete da će vaša leđa biti mnogo prijatnija, da se nećete tako lako kočiti i da ćete se osećati lakšim, a takođe ćete biti i pokretljiviji.

Pogledajte video klip kako biste videli šta tačno treba da radite:

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group