Tri vežbe koje će vam pomoći da dobijete leđa kao Herkules

Ako želite da povećate vaše leđne mišiće, onda radite ove vežbe...

Sigurni smo da svi muškarci žele da imaju leđa kao Herkules. Velika leđa su pokazatelj snage i svi koji treniraju se trude da povećaju leđne mišiće. Ipak, ovo nije tako lak zadatak. Potrebno je dosta vremena kako bi se ovi mišići pravilno razvili i samim tim povećali. Zbog toga smo mi odlučili da vam predstavimo vežbe koje će vam omogućiti najbolji trening za leđa.

Ako želite da izgledate masivno i snažno, onda se morate pozabaviti leđnim mišićima. Mnogi izbegavaju da rade ove vežbe ili vrlo malo vremena posvećuju leđima. Muškarci se u većini slučajeva fokusriaju na grudi i ruke, ali poenta je da bez razvijenih leđa, nećete moći da izgledate lepo i masivno.

Dakle, ovo su vežbe koje obavezno morate da radite:

1. Povijeno podizanje tega iz visećeg položaja

Popnite se na neko uzvišenje (stepenice ili podijum) i u ruke uzmite teg koji ćete držati sa obe ruke. Savijte se u kukovima i teg spuštajte ispod vašeg gazišta. Zadržite nekoliko sekundi, a zatim teg podignite do stomaka. Dok radite vežbu, sve vreme budite u povijenom položaju. Pošto su vam noge podignute, imaćete veće istezanje i spuštanje tega, pa ćete tako dodatno opteretiti vaša leđa. Važno je da se trudite da teg podižete laktovima, a ne bicepsom, jer ćete tako bolje opteretiti leđne mišiće.

2. Podizanje bućica dok ste oslonjeni na grudi

Umesto što ćete leći na kosi benč, vi se okrenite suprotno i na klupu lezite grudima okrenuti ka podu. Bućice spustite ispred sebe i podižite ih do visine ramena. Kada podižete bućice, širite laktove i trudite se da razdvajanje bućica bude što veće.

3. Povlačenje sajle iz sedećeg položaja

Povlačenje sajle je jako korisna vežba, a može biti od velike koristi i za vaša leđa. Podesite odgovarajuću težinu i sajlu uhvatite širokim hvatom kako biste opteretili leđne mišiće. Kao i kod prethodne dve vežbe, povlačite iz laktova kako bi napravili veće opterećenje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group