Rukola je sjajan dodatak mnogim jelima...
Sigurni smo da sve češće slušat eu rukoli i jelima koja se služe sa ovim neobičnim lisnatim povrćem. Najpopularija je, naranvo, pica sa rukolom koja je preukusna i koja je mnogima omiljeno jelo. međutim, zbog čega je rukola toliko poularna i zašto je mnogi smatraju najobljim zelenišem.
- Daćemo vam 7 razloga koji će vam to najbolje objasniti:
- Čak i u starom Rimu rukola se smatrala moćnim afrodizijakom.
- Rukola se preporučuje trudnicama, ali i dojiljama jer povećava laktaciju!
- Decu treba naučiti da jedu rukolu radi jačanja imunološkog sistema i sistema kostiju.
- Rukola sprečava pojavu raka, jača krvne sudove i smanjuje holesterol u krvi.
- Redovno konzumiranje ove biljke normalizuje metaboličke procese u organizmu, poboljšava varenje i jača nervni sistem. Sve ovo vam pomaže da izgledate mlađe!
- Rukola je neophodna za one koji pate od čireva želuca ili gastritisa. Na kraju krajeva, rukola štiti zidove želuca i ojačava ih.
- Rukola sadrži samo 25 kcal na 100 grama! Možete je jesti koliko želite.
Dakle, sada vam je verovanto jasno zbog čeg aje ova biljka toliko dobra i zbog čega je trebate svakodnevno jesti. Ono što morate znati jeste da gorčina zavisi od veličine lsitova rukole, pa ako su lsitovi manji, to će njihova gorčina biti veća.