Biti Mr. Olympia na samo jedan dan

Noa Olsen zna dosta toga o treningu i vežbama namenjenim za surova takmičenja i on je atleta koji se borio u CrossFit Games šampionatu osam puta...

Najveće dostignuće Noe Olsena je drugo mesto na rang listi odmah iza čoveka koji drži Fittest Man on Earth titulu i najvećeg krosfitera Meta Frejzera prošle godine. U svom poslednjem videu, Olsen je odlučio da isproba nešto drugačiju vrstu treninga i priprema, udružujući snage sa bodibilderom i Mr. Olympia ostavajačem Krisom Bumstedom, kako bi usavršio i prihvatio trening rutinu i dijetu koju on koristi kako bi svoje telo pripremio za ovo ultimativno bodibilding takmičenje.

"Moje fitnes putovanje startovalo je u svetu bodibildinga", izjavio je Olsen. "Ono je došlo iz istog razloga iz kog dolazi svakom muškarcu u uzrastu srednje škole, kada jednostavno žele da budu veći i snažniji. Ja sam zbog toga počeo da vežbam u teretani tokom nekog vremena i zatim sam se prebacio na krosfit". Olsen je priznao da nikada nije otišao predaleko u bodibildingu kao Bumsted, ali je istovremeno veoma uzbuđen što može iskusiti njegove svakodnevne rutine iz prve ruke.

Bumsted je objasnio da on tokom četiri meseca godišnje nastoji da radi na pripremama za takmičenje, ali da čak i van sezone on i dalje nastavlja sa pripremama posebno kada je reč o njegovoj dijeti. "Ne trenirate samo mišiće, već progresivno radite na tome da vaš metabolizam bude u mogućnosti da se nosi sa još više hrane. Ukoliko na kraju, jedem više kalorija nego godinu dana ranije i ostajem u istoj formi, onda je moj metabolizam bolji."

Nakon doručka, koji Bumsted koristi što je kasnije moguće, kako bi zatim ograničio količinu vremena između pojedinačnih obroka, ova dva čoveka odlaze na trening, u kome Bumsted uči Olsena kako da pravilno radi grudi u okviru bodibildinga. Nakon toga, kada je trening sezona završena, Bumsted predstavlja Olsenu drugu ključnu komponentu bilo kog fizičkog takmičenja - usavršavanje poze bodibildera.

"Znam kako da pokažem svoje mišiće, ali ne umem da poziram", izjavio je Olsen. Međutim, uz Bumstedovu pomoć i znanje, krosfiter je veoma brzo upao u štos i shvatio ove klasične poteze.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group