Fitness - Vežbe

Sklekovi pomoću elastičnih traka

Ako želite da otežate vaše sklekove, onda je ovo sjajna metoda...

Elastične trake su sjajan način da opteretite vaše telo i da se pokrenete. One su jednostavne za upotrebu, ne zahtevaju specijalnu veštinu niti nivo forme, a možete takođe koristiti trake sa tenzijom koja vama odgovara, počevši od najlakše i postepeno se kretati ka težim.

U zavisnosti od toga koliko želite da imate naporan trening, potrebno je da izaberete tenziju trake. Što je tenzija veća, razvlačenje trake će biti teže i napornije. Ove trake možete koristiti u svakodnevnim vežbama kao što su zgibovi, čučnjevi, propadanja, pa čak i sklekovi.

Poenta elastičnih traka jeste da vam povećaju otpor kod ovih vežbi, što će vežbe otežati, ali vama omogućiti da bolje i jače naprežete vaše mišiće, pa da samim tim postignete veću snagu i muskulaturu.

U video klipu ispod možete videti kako da  radite sklekove pomoću elastičnih traka. Ispod ruku jednostavno stavite trake i napravite tenziju koja vam odgovara, a zatim normalno radite sklekove. Traka će vas blago gurati ka zemlji, što će za nijansu otežati sklekove i pružiti vam jači i bolji treniing.

foto:Muscle & Fitness

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group