Čovek koji je smršao preko sto kilograma otkriva svoj put preko trnja do zvezda

U poslednjoj epizodi tranformacione serije Brand New Me, Met Brigs je podelio svoj početak gojenja u tinejdžerskim danima, kada je njegovoj majci dijagnostikovana multipleks skleroza i kako je nastavio da koristi hranu kao mehanizam za opstajanje nakon što je ona preminula…

"Hrana je za mene predstavljala komfor, emocionalna ishrana je uvek bila stub mog postojanja", izjvaio je ovaj čovek. Prejedanje se nastavilo sve dok Met nije dostigao 195 kilograma. Kupovina odeće postala je veoma teška za njega i njegove majice su morale biti posebno šivene za njegov posao, dok je postepeno sve više gubio samopouzdanje zbog svog izgleda i nije imao mogućnost za vezu. "Nisam mislio kada sam dostigao tu kilažu da bi iko ikada mene mogao smatrati atraktivnim", dodao je.

Sve ovo se u potpunosti promenilo kada je Met video jednu porodičnu fotografiju za Božić, koja mu je odmah promenila pojedina stanovišta. "Nisam bio u bunilu, znao sam da sam mnogo krupniji od ostalih ljudi, ali kada sam dobro pogledao fotografiju na kojoj smo se nalazili moj otac i ja, zapalo mi je za oko da sam duplo veći od njega, što je istog trenutka predstavljalo prekidač koji me je trgao iz sna."

Met se priključio lokalnoj Slimming World grupi i izgubio pet ipo kilograma prvog meseca. On je od tada nadalje bio striktno posvećen svojoj dijeti i promenama u načinu života, uključujući više fizičkih aktivnosti na svakodnevnoj bazi.

"Moj prvi korak je bio parkiranje na kilometar ipo od posla, koji sam svakodnevno prelazio pešice. Vežbanje je veoma važno za mene sada, video sam ogromne pogodnosti koje mi je donelo oblikujući moje telo i gradeći mišićni ton. Obožavam vežbanje, održava me pozitivnim i jasno mi predstavlja razlike koje stvara mome telu."

 

Boreći se tokom poslednje godine sa održavanjem redovnih treninga zbog pandemije, Met je ponovo uzbuđen zbog vraćanja svakodnevnim vežbama i teretani, iako sam priznaje da njegov novi način života i dalje zahteva pojedina prilagođavanja. "Zaista je potrebno dosta vremena kako bi se glava navikla na sve promene, jednostavno čovek navikne da vidi staru verziju sebe. Ponekada uhvatim refleksiju nekoga u izlogu radnje i pomislim kako bih voleo tako da izgledam, ali onda shvatim da sam to ustvari ja."

 

Met je za 18 meseci izgubio 111 kilograma i trenutno održava svoju kilažu manjom od stotke. On sada koristi svoja lična iskustva kako bi pomogao ljudima koji su trenutno na svojim putovanjima ka gubitku kilograma, želeći da im predstavi sve kroz šta je prošao na najbolji mogući način. "Gubljenje kilograma donelo mi je stabilnu vezu, mogućnost da trčim maratone, prikupljam novac za lečenje multipleks skleroze i radim sve ono što nisam bio u mogućnosti do sada."

 

 

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group