5 razloga zbog kojih se brzo gojimo

Ovo su najčešći razlozi zbog kojih dobijamo na kilaži u kratkom vremenskom roku...

Povećanje kilograma nikada nije dobra stvar, pogotovu ako se povećanje kilograma dešava neverovatnom brzinom. Tada obično postajemo zbunjeni, ne znamo šta se dešava i dok krenemo sa reakcijom, već imamo viška 10 kilograma sa kojima moramo da se opasno mučimo kako bismo ih skunuli.

Zato vam predstavljamo 5 najčešćih razloga zbog kojih se naglo i brzo gojimo.

1. Jedete previše slanu hranu

Zbog velike količine soli koja se nalazi u određenim namirnicama, vaše telo zadržava vodu i na taj način čini da budete nadutiji i da samim tim imate višak kilograma.Hrana u restoranima, a naročito brza hrana,sadrži ogromne količine soli koje mogu učiniti da kilograme dobijete za samo nekoliko dana.

2. Pijete lekove

Lekovi mogu biti uzrok zbog kojeg se gojite. Ako ste počeli da pijete lekove koje do sada niste i ako pimetite nagle promene u kilaži, posetite vašek lekara kako biste utvrdili šta je uzrok i da li je propisani lek dobar za vas.

3. Pijete alkohol

Zbog veće količine šećera, ali i kalorija koje sadrži, alkoholna pića mogu bti uzrok naglog gomilanja kilograma. Ako ste u poslednjem periodu često ludovali i nazdravljali sa alkoholom u ruci, onda je to najverovatniji razlog zbog kojeg ste se ugojili. Smanjite unos alkohola i počnite da pijete vodu i vaši kilogrami će se vratiti u normalu.

4. Nedavno ste izgubili kilograme

Naše telo ima naviku da sve vraća u prvobitno stanje, a ako ste nedavno bili na dijeti, pomoću koje ste naglo izgubili kilograme, vaše telo može usporiti vaš metabolizam kako bi vratilo izgubljene kilgrame, što može dovesti do naglog gojenja. Kada prestanete sa dijetom, držite se zdrave ishrane, jer ako odmah počnete sa prežderavanjem i brzom hranom, kilgorami će se vratiti za tren.

5. Problem sa štitnom žlezdom

Tiroidna ili štitna žlezda može biti čest krivac kod osoba koje imaju nagle promene u kilaži. Poremećaj ove žlezde može dovesti do toga da naglo mršavite ili da se naglo gojite. Ako primetite nagle promene u kilaži, a da pritom niste ništa menjali u ishrani ili da se niste bavili napornim stvarima i trneingom, onda obavezno posetite lekara i proverite vašu štitnu žlezdu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group