Evo zbog čega treba da pijete vodu dok trenirate

Istraživanja su pokazala da postoji veliki broj ljudi koji ne konzumiraju dovoljno vode tokom i nakon treninga...

Voda je neophodna za funkcionisanje zdravog organizma, pogotovo ako se bavite treningom i fizički zahtevnim poslovima. Osobe koje treniraju obično ne razmišljaju o uticaju vode i ne trude se da je piju tokom treninga, što dovodi do dehidracije i mnogobrojnih problema.

Zato smo odlučili da vam predstavimo stvari koje će vam se desiti ako ne budete unosili dovoljno vode tokom vašeg treninga.

1. Toksini ostaju u telu

Kada pijete veće količine vode, vaše telo se lakše znoji i izbacuje tečnost, a sa tom tečnošću izlaze i toksini. Ako u vašem telu nema dovoljno vode, toksini će se zadržati u vašem telu, što nikako nije dobro.

2. Bićete umorni i iscrpljeni

Voda osvežava i daje snagu vašem telu, jer pomoću vode svi organi i ćelije bolje rade. Ako je telo dehidrirano, bićete umorni, iscprljeni i moguće je da ćete imati i jake glavobolje.

3. Bolovi u mišićima

Bez vode i vaši mišići neće moći da funkcionišu tako da ćete osetiti jake bolove i grčeve koji će vam praviti velike probleme pri treniranju.

4. Rizik od srčanog udara

Bez vode, napor za telo postaje još veći, a vaše srce je tada pod najvećim udarom. Zbog toga postoji veliki rizik od srčanog udara ako ne pijete vodu dok trenirate, jer vaše srce mora jače i napornije da radi.

5. Pad koncentracije

Bez vode, ni vaš mozak neće dobro funkcionisati i ubrzo ćete primetiti da vam pažnja beži, da ne možete da se skoncentrišete i da niste sigurni šta i kako treba da radite.

Zato je vrlo važno da uvek pored sebe imate flašicu sa vodom i da se hidrirate što češće možete, naročito ako radite teške i naporne vežbe.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group