Vežbe koje će vam pomoći da uradite sklek na jednoj ruci

Ako želite da vaše sklekove dodatno otežate, onda pokušajte da ih radite sa jednom rukom...

Sklek na jednoj ruci je definitivni dokaz nečije snage. Kada smo u školi pokazivali ko je najjači, uvek smo birali onoga ko je mogao da uradi taj jedan sklek na jednoj ruci. Ipak, veliki broj muškaraca ne može da uradi ovakve sklekove, a ima veliku želju.

Ako želite da naučite da radite sklekove na jednoj ruci, onda ćemo vam mi pomoći.

Prvo šta treba da usavršite su sklekovi sa dve ruke. Ako niste dovoljno snažni da uradite normalne sklekove, onda zaboravite na sklekove sa jednom rukom. Ovi sklekovi su dosta teži, pa čak i oni koji dugo treniraju imaju poteškoće da ih urade.

Pre nego što krenete da radite sklekove na jednoj ruci, morate usavršiti ove varijacije sklekova.

1. Izdržaj u skleku

Potrudite se da što duže izdržite u podignutoj poziciji skleka. Na pod trebate da se oslanjate podlakticama, a leđa moraju da budu prava. Iako se ovo ne čini mnogo teškom vežbom, posle 30 sekundi držanjatelo će početi da vam se trese. Ova vežba je sjajna za čvrstinu i snagu čitavog gorenjeg dela tela.

2. Izdržaj u skleku sa jednom rukom

Kada savladate izdržaj  skleku, onda se potrudite da istu vežbu, tj isti vremenski perdiod u skleku provedete na jednoj ruci. Menjajte ruke i trenirajte i jednu i drugu.

3. Izdržaj u skleku sa loptom

Sledeća vežba koju morate usavršiti je izdržaj sa loptom. Ovde ćete takođe koristiti jednu ruku, ali ćete ispod nje imati loptu. Pomeranje lopte će vam otežati situaciju i pomoći vam da dodatno ojačate i da steknete bolju ravnotežu.

4. Sklek sa jednom rukom uz pomoć zida

Sklekove sa jednom rukom počnite da radite sa lakšim vežbama. Naslonite se uz zid i jednom rukom se gurajte. Ovo će biti dosta lakša verzija sklekova koje ćete kasnije raditi.

5. Sklek uz pomoć šipke ili klupe

Poslednja vežba koju morate usavršiti je sklek uz pomoć klupe ili šipke. Ovo će biti najsličinij pokušaj pravog skleka na jednoj ruci. Lezite na zemlju i počnite da se gurate jednom rukom, ali se drugom rukom držite za nešto. Ako nemate klupu uili šipku, to može biti stolica, kamen ili nešto slično.

Kada usavršite sve vežbe i kada ojačate, onda ćete moći da krenete sa pravilnim sklekovima na jednoj ruci. Znajte da u početku nećete moći da uradite mnogo i da će vam i dva skleka predstavljati veliki napor, ali za par meseci aktivnog vežbanja ćete se sigurno poboljšati.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group