Niži tempo podizanja tegova kao ključ za nabijanje mase

Više slika

Više slika

Mnogi muškarci misle da će povećati mišićnu masu ako teg podignu više puta, ali ne shvataju da tu prave grešku...

Da biste povećali mišićnu masu, morate shvatiti kako mišići funkcionišu. Svaki mišić u vašem telu sastoji se od mšićnih vlakana, koji zbog velikog napora pucaju. Kada se mišićna vlakna pocepaju, telo koristi proteine i pokušava da ih zaleči i samim tim ojača. Na ovaj način, svakim pucanjem, vaša mišićna vlakna postaju jača, a samim tim i veća, što dovodi do povećanja mišićne mase.

Ako pretpostavimo da se pravilno hranite i da unosite potreban broj proteina, onda je jedina sledeća stvar na koju se morate fokusirati trening.  Za povećane mišićne mase se preporučuje rad sa velikim težinama, kako bi se mišići što više opteretili, jer se na taj način stimuliše njihov rast.

Međutim, postoji jedna greška koju svi muškarci prave, a to je brzo podizanje i spuštanje tegova.

Mnogi smatraju da broj ponavljanja igra veliku ulogu u povećanju mišićne mase, ali zapravo, jedino bitno je koliko vi stimulišete mišić. Ako teg podižete i spuštate brzo, onda će stimulacija biti mala. Potrebno je da teg podižete i spuštate vrlo sporim tempom, jer ćete na taj način maksimalno opteretiti vaša mišićna vlakna.

Rezultati će vam biti mnogo bolji ako teg podignete sporim tempom 3 puta, nego da ga brzinski podignete 6 puta. Ako budete ovo promenili u vašoj trening rutini, videćete da će vam rezultati biti bolji.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group