Vrhunski trener objašnjava kako se vratio u top formu i smršao za tri meseca

Potpuno je lako pomisliti kako bivši model, lice brojnih naslovnica i fitnes stručnjak Džo Viks mora biti u vrhunskoj fizičkoj formi i zapet kao puška svakog dana tokom čitave godine...

Međutim, kao što je sam trener potvrdio svojim poslednjim postom, njegova fitnes forma varirala je tokom poslednjih par godina, od kojih je većina bila zakovana pandemijom u mestu, tako da je otac dvoje male dece potpuno ispao iz svojih svakodnevnih rutina i odstupio od nivoa kojima je samo nebo bila granica.

Iskoristivši Instagram platformu, Vik je podelio progres tokom vraćanja u savršenu formu sa 4,2 miliona pratilaca, detaljno im opisujući tromesečnu transformaciju nakon koje je vratio svoje mišiće i skinuo telesne masti uz nekoliko jednostavnih životnih promena.

"Postavio sam ispred sebe dva glavna cilja kada sam sleteo u Los Anđeles pre tri meseca“, stoji u postu. „Prva ključna stavka bila je da se dobro naspavam iz razloga što kod kuće, moj san nije konzistentan i u većini slučajeva sam više neispavan nego naspavan. Previše vremena provodim na telefonu i u poslu, ostajući kasno uz televizor ili igrajući igrice sa svojim prijateljima onlajn do ponoći, ponekada i do sitnih sati“.

„Drugi cilj mi je bio da povratim svoju snagu, dižem veće kilaže i postanem progresivno snažniji svake nedelje dodajući nekoliko dodatnih kilograma ili izvlačeći nešto više ponavljanja.“ Jednostavno, Vik se fokusirao na prioritizaciju sna i progresivnosti u okviru treninga i sesija u teretani. Nauka je ovom čoveku takođe pružila veliku potporu takođe, jer povećanje sna sa šest ipo na deset sati tokom noći može pojačati vaše atletske performanse, kako je zaključilo istraživanje Američke akademije za medicinu sna.

Sa druge strane, postavljanje fokusa na progresivno preopterećenje, donelo je treneru mogućnost da uključi jedan od najprepoznatljivijih metoda u treninzima snage i podizanju tegova, dobijajući velike prednosti od povećanja frekventnosti svojih vežbi, volumena i intenziteta tokom vremena. Sve ovo kombinovano sa zdravim snom, pomoglo je da Vikov pristup usput isporuči nekoliko značajnih udaraca telesnoj masti, takođe.

„Shvatio sam da je važnije nego ikada spavati i postaviti zdrav san kao temelj svega. Kada bolje spavam i konstantno, budim se daleko energičniji i spreman sam da treniram snažno. Kada se naspavam, bolji izbori po pitanju hrane su automatski tu. Legao sam oko pola deset gotovo svake večeri i trenirao konstantno šest dana u nedelji tokom tri meseca. Izazov za mene je predstavljao povratak kući i održavanje ove rutine u svakom momentu. Daću sve od sebe kako bih održavao stvari ovakvim kakve su sada, zbog toga što sam otac i jači sam nego što sam ikada bio, dok je sam osećaj žrtvovanja tokom dostizanja ciljeva definitivno bio vredan.“

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joe Wicks (@thebodycoach)

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group