Hrana koja smanjuje šanse srčanog udara

Najveći broj smrti na svetu dešava se zbog posledica srčanog udara...

Najnovija istraživanja su pokazala da su kardiovaskularni problemi glavni uzročnik smrti u svetu, a do ovih problema se dolazi isključivo zbog loše ishrane. Masna i preslana hrana nepovoljno utiče na srce i kardiovaskularne siteme, jer se oko ovih organa stvaraju masni slojevi koji ograničavaju njihov rad. Zbog toga je pravilna ishrana ključ dugovečnog i zdravog života.

Mi smo odlučili da vam predstaivmo namirnice koje su pogodne za vaš kardiovaskularni sistem i koje će vam pomoći da samanjite rizik od srčanog udara.

1. Losos

Losos je prepun proteinima, vitaminima i omega kiselinama. Ova namirnica smanjuje holesterol koji je glavni uzročnik kardiovaskularnih problema.

2. Sok od narandže

Sveže izceđen sok od narandže je pun vitaminom C i neverovatno je zdrav i koristan za vaše telo. U ovom voću se takođe nalaze i mnogoborjni antioksidanti koji regulišu vaše krvne sudove i smanju rizik od srčanog udara.

3. Orasi

Orasi u sebi sadrže zdrave masti i omega 3 kiseline. Redovna konzumacija oraha smanjuje holesterol i poboljšava vaš organizam.

4. Zeleni čaj

Ova vrsta čaja sadrži ogorman broj antioksidanata koji čite vaš organizam, uključujući i vaše krvne sudove.

5. Lubenica

Ovo povrće je slatko, uskuno i čisti vaše krvne sudove.

6. Avokado

Avokado je takođe bogat vitaminima i sadrži zdrave masti koje regulišu holesterol.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group