Mornarički veteran isprobava testove elitne ronilačke jedinice

Ostin Aleksander, bivši član Američke Mornarice, regularno pruža savete atletama i infulenserima znanjem stečenim u vojnim fitnes izazovima, deleći ih na youtube platformi...

Ovaj čovek je probao borbene testove Marinaca sa krosfiterom Lorenom Fišerom, fitnest test Mornaričkih Foka sa olimpijskim plivačem Markusom Roganom i verovatno najzapaženiji izazov u kome je zajedno sa jutjuberom Džejmsom Čarlsom izvodio vežbe trčanja po terenu sa preponama.

Međutim, u poslednjem videu, Aleksander želi da se oproba u jednom veoma zahtevnom fizičkom izazovu i da ga izvede sam. Fitnes entuzijasta ovoga puta pokušava ronilački test koji koristi osoblje United States Special Operations Command (SOCOM) jedinice, sastavljen od intenzivnih podvodnih zadataka koji testiraju i psihološku stranu, podjednako kao i fizičku.

"Startovao sam sa ronilačkim treningom 2013. godine, ali nisam prošao testove", izjavio je Aleksander na počektu videa. "Mogu slobodno reći da posedujem priličan strah od vode, što moram naglasiti kako bih bio iskren, ali danas sam spreman da se suočim sa njom i izađem iz svoje komforne zone."

SOCOM dive screener trenig sastoji se od pet minuta pod vodom, dva minuta plutanja, hodanja u dužini od sto metara, koluta napred, koluta nazad, vađenja maske sa dna bazena i četiri zaranjanja sa maskom. Ukoliko vam ovo ne zvuči dovoljno teško, bitno je naglasiti da je sve ovo potrebno izvesti vezanim rukama i nogama.

Aleksander je kopletirao veći deo svog testa relativno lako, međutim, kada je došlo do finalnog dela izazova, zaranjanja sa maskom, on je došao do svoje krajnje granice. "U ovom delu, jednostavno nisam uspeo pravilno da udahnem vazduh, tako da sam prekinuo vrpce oko ruku i nogu", izjavio je. "To je bilo to, pao sam test."

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group