Poboljšajte vaše zgibove uz pomoć ova tri saveta

Ovi saveti će vam pomoći da zgibove radite bolje i pravilnije

Zgibovi su sjajna vežba za mišiće vaših leđa i ruku. Odlični su za dobijanje perfektnog V izraza i za razvijanje snage. Pošto se radi sa težinom tela, ova vežba nije opasna i može stalno i svakodnevno da se primenjuje.

Iako većina vas verovatno zna kako se pravilni zgibovi rade, mi ćemo vam dati nekoliko saveta koji će vam pomoći da ih radite još bolje. Na ovaj način vaše telo će brže napredovati, a vi ćete biti jači i izdržljivji.

1. Koristite leđa

Kada se rade zgibovi, mišići vaših leđa su najviše aktivirani. Međutim, mnogi greše jer se dižu samo pomoću  mišića ruku, ne koristeći mišiže leđa, koji su dosta jači. Da biste aktivirali mišiće leđa, dok ste u spuštenom položaju na šišpi, lopatice spojite i spustite ih ka dole. Na ovaj način će vaši leđni mišići biti uključeni u vaše podizanje, što će vam dati mnogo bolje rezultate.

2. Podignite grudi do šiške

Mnogi zgibove rade tako što bradom dodirnu šipku, pa se onda vrate u početni položaj. Međuitm, to ne aktivira vaše telo kako treba. Potrebno je da se blago iskosite i da grudima dodirnete šipku. Jedino tako ćete maksimalno opteretiti mišiće leđa i vaših ruku,

3. Spuštajte se polako

NIje bitno koliko ćete zgibova uraditi, poenta je da tokom ove vežbe maksimalno opteretite vaše mišiće kako bi se oni bolje razvili i ojačali. To ćete postići sporim spuštanjem i podizanjem. Na ovaj način, vaši mišići će biti pod većim naporom, što znači da će bolje napredovati.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group