Zašto je bugarski čučanj najbolja vežba koju možete raditi

Ukoliko imate problema sa držanjem, pravilnim vežbanjem i jačanjem donjeg dela tela, predlažemo vam da odmah isprobate bugarski čučanj…

U pitanju je sjajna vežba, za koju mnogi smatraju da je najbolja za jačanje nogu, a jasno je uvideti i zašto. Uz pomoć bugarskih čučnjeva, na pravi način ćete aktivirati sve mišiće donjeg dela tela, radićete na svojoj ravnoteži i na pravilnom držanju. Moramo naglasiti da bugarski čučnjevi nisu baš lagana vežba, pa ćete posle nekoliko ponavljanja definitivno osetiti dozu napora.

Vežbu radite tako što ćete stati leđima okrenuti klupi ili nekoj drugoj izdignutoj površini. Jednu nogu savijte u kolenu i naslonite je na klupu iza vas. Vaši prsti treba da dodiruju klupu, tako da peta bude usmerena prema plafonu ili nebu ukoliko radite napolju. Kada se postavite u pravilni položaj, drugom nogom se spuštajte u čučanj, držeći ruke ispružene ispred sebe. Malo se zadržite u položaju čučnja, a potom se vratite u početni položaj. Ako možete, uradite deset ponavljanja, a potom zamenite noge.

Nakon jedne serije, primetićete da se donji deo vašeg tela umara i da su praktično svi mišići aktivirani. Ukoliko su vam obični čučnjevi dosadili ili postali deo vaše rutine, bugarski čučnjevi će vam pomoći da na bolji način aktivirate ovaj deo svog tela.

Pored toga, kada savladate bugarski čučanj i postane vam previše lak, dodajte bućice i nastavite da radite, povećavajući kilažu postepeno. Vrlo brzo ćete videte napredak.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group