Fitness - Vežbe

Šta mršavom čoveku donosi Švarcenegerov trening u 30 dana

Fitnes jutjuber Kol Bejker snimio je brojne tridesetodnevne izazove u kojima bira poznate ličnosti i preuzima njihove režime vežbi prateći ih u stopu…

U svom poslednjem videu, Bejker je proveo mesec dana trenirajući prema rutinama i režimu najpoznatijeg svetskog bodibildera i akcione legende Arnolda Švarcenegera.  

Prvoga dana ovaj mladić krenuo je da radi grudi i leđa u vežbama sastavljenim od dizanja iz benča, podizanja tegova na klupi pod nagibom, sedećeg veslanja i lateralnog povlačenja u tri seta i po dvanaest ponavljanja za svaku, zajedno sa zgibovima od tri seta do granica izdržljivosti, obično zavržavajući svaku seriju veoma intenzivnim delovima za ramena i leđa.

Drgui dan je posvećen rukama, a sastoji se od ekstenzije tricepsa, rada na bicepsima, ramenima i lateralnim mišićima. Treći dan je namenjen nogama i trbušnjacima. Kada se radi o vežbama za noge, Bejker radi čučnjeve - po tri seta od osam ponavljanja - iskorak, dizanje tegova i istezanje listova. "Obično radimo dve odvojene vežbe za trbušnjake, kako bismo radili na bočnim trbušnjacima u barem jednoj od njih. Kada ih završimo, obično uništimo svoje noge intenzivnom vežbom, poput bugarskog čučnja."

On zatim ponavlja ovu rutinu tokom čitavog meseca, uvodeći trodnevne pauze, odnosno dane za odmor kada god da su potrebni. "Smatrao sam da je ovo veoma interesantan trenažni proces za praćenje", izjavio je. Jednostavno ne znam u čemu je poenta, ali kada radite na vašim grudima i leđima istovremeno tokom dana, predstsavlja daleko zadovoljavajući osećaj od kombinovanje vežbi za biceps i leđa, ili ramena i grudi."

Na kraju ovog izazova, bejker je dobio i masu koja mu je svakako ranije nedostajala, ali zbog nedostatka uporednih fotografija pre njegovog početka, veoma je teško ispratiti sva poboljšanja nastala na mišićnoj definiciji, iako i sam jutjuber priznaje da je poboljšao svoju ishranu tokom ovog perioda, tako da kilaža koju je dobio ne predstavlja samo mišiće.

"Na startu izazova bio sam težak 75,5 kg, a to je bila moja najveća kilaža tokom dugog vremenskog perioda", izjavio je. "Međutim, nakon trideset dana, moja težina otišla je preko 77 kilograma."

N.Đ.

Izvor: Men's Health

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group