Haftoru Bjernsonu pukao mišić tokom poverlifting događaja

Najsnažniji čovek na svetu 2018. godine i trostruki Arnold Strongman Classic šampion, Haftor Bjernson, takmičio se u poverlifting događaju organizovanom u njegovoj teretani na Islandu, kada je pretrpeo ozbiljnu povredu...

Bjernson je pokušao benč presu sa 252,5 kilograma, kada mu je po svemu sudeći popustio pektoralni mišić. Islandski snagator je držao tegove u zaključanom položaju, nakon čega je dobio komandu za start. Međutim, prilikom pripremanja za pauziranje poteza, on je odmah pozvao asistente kako bi mu pomogli da vrati šipku na nosače.

Bjernson je zatim dobio pomoć na klupi i udaljio se sa događaja mašući publici, koja mu je aplaudirala. Kako je u četu ovog strima koji je išao uživo navedeno, Islanđanin je odmah otišao u bolnicu, a kako je prvobitno rečeno njemu je pokidan levi pektoralni mišić, ali to još uvek nije bilo zvanično potvrđeno kada je vest krenula da kruži internetom.

Bjernson je na merenju pre ovog takmičenja zabeležio 180 kilograma, a pre ove teške povrede, bivša zvezda popularne HBO serije Igra prestola, finiširao je dizanje iz čučnja sa maksimalnih 445 kilograma. Bjernson je kompletirao dve benč prese sa 230 i 240 kilograma, pre trećeg, nekompletiranog pokušaja, dok je imao planove da otvori sledeći deo sa mrtvim dizanjem od 380 kilograma.

Ovaj pokušaj je bio poslednji korak u Bjernsonovom cilju da obori rekord svih vremena postavljen od strane Dena Bela do kraja 2023. godine. Islanđanin je planirao da se vrati u strongmen šampionat sledeće godine, trenirajući naporno sa Belom u Rogue Fitness seriji tokom 2023 Arnold Sports Festival događaja, održanog početkom prošlog marta, dok je istog vikenda Bjernson uveden u Internacionalnu sportsku kuću slavnih.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group