Ovo je najbolja vežba za kukove

Ako imate probleme sa kukovima koji vas često bole, onda svakodnevno radite ovu vežbu istezanja...

Bolovi u kukovima mogu da postanu prilično iritantni, pogotovu ako ste osoba u godinama koja se slabije kreće i koja ne trenira toliko često. Ako ste neko ko trenira, bolovi u kukovima bi trebalo da su manje učestali, ali su i tada mogući.

Postavlja se pitanje, šta raditi ako nam je kuk bolan i ako imamo osećaj kao da ne leži lepo na mestu? Postoji odlična vežba koja se zove golubovo istezanje i koja će vam omogućiti da istegnete kuk i da ga namestite tako da vas on više ne boli.

Sve što vam treba je jedna elastična traka za trening koju ćete zavezati za radijator ili neku drugu čvrstu površinu. Spustite se na kolena i rukama se oslonite na pod, ali pre toga, traku prebacite preko jedne noge i podignite je što više možete, tako da vam bude na kuku.

Nogu sa trakom držite savijenu, dok ćete drugu nogu ispružiti i pokušati da je što više zabacite iza savijene noge na kojoj se nalazi traka. Pokušajte da se okrećete u smeru suprotnom od zavezane trake, jer ćete tako vršiti blagi pritisak koji će istezati vaš kuk i koji će se onda verovatno vratiti na mesto. Nije čudno da tokom ove vežbe čuete krckanje kuka i to je dobar znak, jer vazuh i tečnosti izlaze iz kuka što će vam olakšati kretanje i smanjiti bol.

Pogledajte ovaj video klip koji će vam jasno pokazati kako se radi ova vežba:

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group