Rack pull - odlična vežba za donji deo leđa

Ako su vam mrtva dizanja preteška, onda je ova vežba savršena za vas...

Donji deo leđa je vrlo osetljiv i on je često bolan kod velikog broja muškaraca. Ako mnogo sedite, ili ste pogrbljeni preko dana, onda je velika verovatnoća da ćete imati jake bolove u ovom leđnom predelu.

Zato je važno da radite vežbe koje će opteretiti mišiće donjeg dela leđa i koje će vam pomoći sa bolom i drugim tegobama. Rack Pull je jedna od takvih vežbi i odlično će vam opteretiti mišiće na donjem delu leđa. Kada ove mišiće budete olakšali, biće vam mnogo lakše da sedite, da stojite, da se savijate, a takođe nećete više imati bolove u tom delu tela.

Ova važba slična je mrtvom dizanju, ali je dosta lakša zato što teg ne podižete sa poda, već sa visine vaših kolena. Teg morate osloniti na nešto, a zatim ga podignuti iz polučučnja, tako što ćete se savijati samo u kukovima.

U početku ne preterujte sa velikim težinama, a zatim pronađite meru koja će vam odgovarati i koja će vam lepo opteretiti mišiće. Isto tako vodite računa o tome da ne preforsirate leđa, jer lako može doći do povreda.

Pogledajte kako se radi ova vežba.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group