Tiktoker objašnjava zbog čega svoj benč pres radi bez sigurnosnih opruga za tegove

Više slika

Više slika

Jedan fitnes entuzijasta podelio je svoj snimak na kome je pratiocima dočarao razlog zbog kog ne koristi kopče za tegove kada radi benč pres bez asistencije...

Korisnik TikTok platforme Vaibhav Šarma, regularno sa svojim pratiocima deli fotografije i snimke nastale tokom procesa izgradnje mišićne mase, nudeći prilično interesantne fitnes savete za sve koji žele da svoj fizički izgled usavrše tegovima.

U jednom od svojih poslednjih klipova, Šarma je demonstrirao kako izgleda ne uspeti tokom seta, odnosno ne kompletirati svoje ponavljanje zbog iscrpljenosti ili zbog preterane težine. Ovo se zapravo i dogodilo ovom fitnes entuzijasti kada je pokušao da podigne iz benča nešto što deluje kao ukupno sto kilograma u tegovima i težini same šipke, koja je najverovatnije bila teška 25 kilograma.

Na snimku je moguće videti Šarmu koji se bori da ispravi svoje ruke u ponavljanju, kako bi konačno spustio šipku nazad na svoje grudi. On tada nije radio sa pomoćnikom i nekim ko bi se našao tu u slučaju nužde, tako da bi definitivno bio u ogromnom problemu da nije izostavio kopče za tegove.

Umesto da se bori za dah i sa mukom pokuša da pomeri šipku sa velikim teretom sa svojih grudi, što može biti velika nevolja kada radite bez nadzora i snaga izda, on je bio u mogućnosti da prevrne tegove kako bi skliznuli sa šipke i automatski smanji pritisak tokom pomeranja, što mu je zatim omogućilo da sa lakoćom ustane sa klupe.

Kada je podelio snimak na TikTok platformi, Šarma je napisao: „Ovo je razlog zbog kog ne koristim kopče prilikom dizanja velikih težina bez posmatrača“. Tiktoker je primio podeljene odgovore nakon deljenja svog saveta, sa jednim pratiocem koji je izjavio da deluje kao da mu tegovi klizaju sa šipke kada god radi bez kopči i fiksiranih ploča na njihovom mestu.

U odgovoru ovom čoveku, Šarma je potvrdio da zna da ovo može predstavljati problem, ali je savetovao da se on rešava dobrim stiskom i balansom tokom držanja šipke. Drugi su takođe sugerisali da je najpametnije podizati proverene kilaže ukoliko ne postoji niko ko bi mogao asistirati i biti posmatrač ili jednostavno prestati pre nego što dođe do neuspeha u ponavljanju, mada Šarma naglašava da je ponekada moguće pokleknuti i sa težinama na koje smo već navikli i koje smo bez većih problema podizali ranije.  

@v1flex Unlucky set#HolidayModeActivated #gymtok #trend #trending #viral #bodybuilding #tiktokfitness #london #fyp #indian #foryou #fypppppppppppppp #fitness #fail #bench #chest ♬ What your favourite curse word remix - Duke & Jones

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group